لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۵

معدن اورانیوم ایران بازرسی خواهد شد


دور جدید مذاکرات ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه در وین برگزار شد.

خبرگزاریها گزارش داده اند مذاکرات سازنده بوده و دور بعدی ۲۱ ژانویه در تهران برگزار خواهد شد.

قرار بود در مذاکرات جاری ایران تاریخی برای بازرسی از معدن اورانیوم خود تعیین کند.

رضا نجفی نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، قبل از آغاز مذاکرات گفت ما درباره ادامه اجرای توافقنامه و راههای عملی مرحله بعدی بحث خواهیم کرد.

بر اساس توافقنامه همکاری میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی - که ماه گذشته به منظور برطرف ساختن نگرانیهای جامعه بین المللی از برنامه اتمی ایران منعقد شد - جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار در ۸ سال گذشته، از اوائل ماه فوریه اجازه بازرسی های از قبل مدیریت شده را به بازرسان آژانس خواهد داد.
هر دو توافقنامه ایران - با قدرتهای جهانی موسوم به ۵+۱ و با آژانس بین المللی انرژی اتمی - بعد از انتخاب حسن روحانی که نسبتاً میانه رو محسوب می شود انجام گرفت. آقای روحانی قبل از انتخابات گفته بود که قصد دارد روابط ایران با دنیای خارج را بهبود بخشد و به انزوای ایران پایان دهد.

ایران از زمان انتخاب روحانی به ریاست جمهوری در مورد بهبود روابط با غرب - پس از سالها مقابله و درگیری - خیلی سریع عمل کرده است.

رضا نجفی نماینده ایران در آژانس در پاسخ به این سوال که آیا در مذاکرات روز چهارشنبه تاریخی برای بازدید بازرسان تعیین خواهد شد گفت «ما در این باره بحث خواهیم کرد. نجفی قبلاً به خبرگزاری ایسنا در این باره گفته بود: بازرسی ها «بر اساس تفاهم مذکور «مدیریت شده» خواهد بود.

روز یکشنبه به عنوان گام نخست اجرایی شدن توافقنامه ها، بازرسان به تاسیسات آب سنگین اراک رفتند. این تاسیسات در نزدیکی یک راکتور در دست ساختمان قرار دارد که غرب هراس دارد بعد از عملیاتی شدن به منظور تولید بمب به کار رود.

اقدامات دیگر که قرار است ظرف ۳ ماه انجام شود درباره نظارت بر اطلاعات غنی سازی اورانیوم و راکتورهای تحقیقاتی است که ایران قصد ساختن آنها را دارد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید دسترسی به این اطلاعات به فهم بهتر برنامه اتمی ایران کمک می کند و اطمینان می دهد که انحرافی از برنامه اعلام شده به منظور استفاده های نظامی انجام نخواهد شد.
XS
SM
MD
LG