در حالی که درگیریهای مرزی میان حزبالله و اسرائیل شدت گرفته است، عبدالمالک الحوثی، رهبر حوثیهای یمن، روز پنجشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که نیروهای حوثی «در حمایت از لبنان و حزبالله تردید نخواهند کرد»
الحوثی در این سخنرانی، حملات هوایی اسرائیل به لبنان را محکوم کرد و گفت این حملات با هدف جلوگیری از حمایت حزبالله از غزه و مردم فلسطین انجام میشود. وی اضافه کرد که این گروه که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار است، هرگونه تجاوز علیه لبنان را پاسخ خواهد داد.
رهبر حوثیها همچنین به جنگ سال ۲۰۰۶ میان حزبالله و اسرائیل اشاره کرد و هشدار داد: «هرگونه عملیات زمینی در لبنان خسارات سنگینی به دشمن وارد خواهد کرد و نتیجه آن شکست بزرگی برای اسرائیل خواهد بود.»
او تأکید کرد که موشکهای حزبالله توانایی ضربه زدن به تمامی نقاط اسرائیل را دارند و حزبالله «قویتر از همیشه» است.
الحوثی گفت که حوثیها به عنوان بخشی از «محور مقاومت» که شامل حماس، حزبالله لبنان و چندین گروه شیعه عراق است، با اسرائیل مبارزه میکنند.
کارشناسان سازمان ملل متحد در گزارشی محرمانه از کمک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی قدس سپاه پاسداران به شبه نظامیان حوثی در یمن و تبدیل این گروه مسلح محلی به یک سازمان نظامی قدرتمند خبر دادند.
گروهی از کارشناسان مستقل که عهدهدار ارائه گزارشی سالانه به شورای امنیت سازمان ملل هستند، در گزارش اخیر خود اعلام کردند که نیروهای شبه نظامی حوثی با استفاده از گذرنامههای جعلی و سفر به سه کشور ایران، لبنان، و عراق تحت آموزشهای تاکتیکی و فنی ارائه شده توسط اعضای سپاه پاسداران، حزبالله لبنان، و متخصصان عراقی قرار گرفتهاند.
شیعیان حوثی یمن به نشانه حمایت از فلسطینیها در غزه در جنگ با اسرائیل در طول سال گذشته بارها کشتیهای در حال تردد در دریای سرخ را هدف حملات موشکی و پهپادی قرار داده و تجارت بینالمللی دریایی را با اختلال مواجه کردهاند.
تهیهکنندگان گزارش محرمانه به شورای امنیت سازمان ملل با اشاره به مستندات گردآوری شده از کارشناسان نظامی، مقامات یمنی، و افراد نزدیک به حوثیها نتیجهگیری کردهاند که شورشیان حوثی یمن بدون دریافت حمایت خارجی قادر به توسعه و تولید سامانههای تسلیحاتی پیچیده نیستند.
در این گزارش، دامنه و ماهیت تدارکات و فناوریهای گوناگون نظامی از سوی منابع خارجی شامل پشتیبانی مالی و آموزش شبه نظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی یمن «بیسابقه» خوانده شده است.
در بخش دیگری از این گزارش تصریح شده است که سامانههای تسلیحاتی به کارگرفته شده از سوی حوثیهای یمن مشابه تسلیحات مورد استفاده جمهوری اسلامی ایران یا گروههای مسلح مورد حمایت آن در «محور مقاومت» هستند.
مقامات جمهوری اسلامی ایران از گروههای متحد خود در منطقه - شامل حوثیها، شبهنظامیان حماس، حزبالله لبنان، و گروههای مسلح مختلف در عراق و سوریه - به عنوان «محور مقاومت» یاد میکنند.
کارشناسان مستقل سازمان ملل در گزارش خود نتیجهگیری کردهاند که گروه مسلح حوثیهای یمن به مدد تدارکات، کمکها، و آموزشای ارائه شده توسط کارشناسان و تکنیسینهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی قدس سپاه پاسداران، حزبالله لبنان، و گروههای شبهنطامی مورد حمایت حکومت ایران در عراق به سازمانی قدرتمند بدل شده است.
حوثیهای یمن از سال ۱۳۹۴ تاکنون تحت تحریمهای سازمان ملل متحد قرار دارند.