لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۱

حسنی مبارک در وضعیت وخیم جسمی


حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق 84 ساله مصر در جلسه دادگاه - دوم ژوئن 2012
حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق 84 ساله مصر در جلسه دادگاه - دوم ژوئن 2012

هشت روز پس از آن که دادگاه حسنی مبارک را به حبس ابد محکوم کرد، رئیس جمهوری سابق مصر، به گفته یک مامور امنیتی تاکنون چندین بار بیهوش شده است.


با سرزبان‌ها افتادن شایعه فوت مبارک، مسئولان به سوزان مبارک، همسر رئیس جمهور سابق مصر و دو عروس او اجازه ویژه‌ای دادند تا بامداد یکشنبه در زندان طره با وی ملاقات کنند.

مقام امنیتی مصر گفت: «سلامتی مبارک در وضعیت وخیم ولی ثابت است.» او دچار تپش نامنظم قلب است و تنفسش با اشکال همراه است.


این مقام مسئول که نخواست نامش فاش شود به اسوشیتدپرس گفت که مایعات و ماست تنها چیزی است که رئیس جمهوری سابق مصر قادر به خوردن است.


وضعیت جسمی مبارک از جلسه دادگاه دوم ژوئن که حکم حبس ابد او را صادر کرد، رو به وخامت گذاشت. به دنبال صدور حکم، او به جای زندان، مستقیما به بیمارستان زندان منتقل شد. حسنی مبارک رئیس جمهوری سابق مصر، از آوریل ۲۰۱۱ (فروردین ماه سال گذشته) بازداشت و در زندان به سر برده است.


درخواست‌های مکرر خانواده مبارک برای انتقال او به بیمارستان نظامی، که پیشتر نیز در آنجا بود، رد شده است. روزنامه المصری الیوم به نقل از مسئولان نوشت خانم مبارک به دنبال رد درخواستش گفته است: «شما مسئول مرگ او هستید.» درخواست سوزان مبارک در روز شنبه برای ملاقات با همسرش نیز رد شده بود زیرا زمان ملاقات تنها یک بار در ماه است.


علا و جمال، دو پسر حسنی مبارک نیز در زندان به سر می برند. آنان در دادگاه ۲ ژوئن، به اتهام فساد احکام حبس دریافت کردند.


روز شنبه، خبرگزاری رسمی مصر به نقل از تیم پزشکی بیمارستان زندان گفت حسنی مبارک در خطر سکته است.


برخی رسانه‌های دیگر به نقل از وکیل حسنی مبارک گفتند که او قرار است به بیمارستان نظامی منتقل شود.


رئیس جمهوری سابق مصر، در آخرین جلسه دادگاه با چهره‌ای بدون احساس حاضر شد و گفته می شود با شنیدن خبر انتقالش به زندان طره، متاثر شد. طبق رسانه‌های مصری، آقای مبارک گفته است: «مصر مرا فروخت. آنان می خواهند که من اینجا بمیرم.»


صدور حکم حبس ابد برای مبارک، که سه دهه ریاست جمهوری مصر را برعهده داست، باعث بروز موجی از اعتراضات در این کشور شد. معترضان معتقدند که حکم دادگاه عادلانه نبوده و مسئولان نظامی را به اعمال نفوذ در صدور حکم متهم می کنند. آنان می گویند این حکم قابل استیناف است. بسیاری از مخالفان او امیدوار بودند که مبارک و یا نزدیکانش به خاطر قتل مردم، حکم اعدام دریافت کنند.

XS
SM
MD
LG