لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۱

ناامیدی از به هوش آمدن هستی حسین‌پناهی؛ شورای فرهنگیان: حضور مأموران در مدارس پایان یابد


هستی حسین‌پناهی، دانش‌آموز معترض اهل دهگلان
هستی حسین‌پناهی، دانش‌آموز معترض اهل دهگلان

یک نهاد صنفی معلمان اعلام کرد پزشکان از به هوش آمدن هستی حسین‌پناهی، دانش‌آموز ۱۶ ساله اهل دهگلان که از ۱۹ آبان با ضربه مأموران جمهوری اسلامی به سرش به کما رفته است، ناامید شده‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان شب یک‌شنبه ۲۵ دی گزارش داد که به دلیل «سطح خیلی پایین هوشیاری و دیگر علائم حیاتی، پزشکان از به هوش آمدن هستی قطع امید» کرده‌اند و پیشنهاد داده‌اند که او «ترخیص» شود و در خانه از این نوجوان ۱۶ ساله که در کما است، نگهداری شود.

این گزارش بر مبنای گزارش‌های «غیرمستقیم از پرونده پزشکی هستی» اعلام کرده که «پزشکان علت مرگ مغزی را ضربه مستقیم به سر» عنوان کرده‌اند.

در جریان سرکوب اعتراضات سراسری توسط مأموران جمهوری اسلامی در روز ۱۹ آبان، هستی حسین‌پناهی، نوجوان دانش‌آموز اهل روستای «قروچای» در دهگلان استان کردستان بر اثر «ضربه باتوم» به سرش، از آن زمان در کما به سر می‌برد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان گزارش داده است که «مأموران با باتوم هستی و چند دانش‌آموز دیگر» را ضرب و جرح کردند و خانم حسین‌پناهی در حالی که سعی داشت «از دست نیروهای سرکوبگر فرار کند»، متوجه شد که «نیروهای امنیتی سرویس مدرسه‌اش را تعقیب می‌کنند» و به همین دلیل «خود را از ماشین در حال حرکت با سرعت بسیار پایین، پرت» کرد.

در این حال، سازمان «هه‌نگاو» پیشتر گزارش داده بود که خانم حسین‌پناهی در پی فشار نهادهای امنیتی و تهدید به اخراج از مدرسه به دلیل پاره کردن عکس روح‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی خودکشی کرده و در کما به سر می‌برد.

بنا بر گزارش «هه‌نگاو»، حراست آموزش و پرورش دهگلان هستی را تهدید کرده بود که «فیلمی از پاره کردن عکس خمینی توسط او را در اختیار دارند و چنان‌چه هستی با آنها همکاری نکند، او را از مدرسه اخراج می‌کنند.»

این در حالی است که روز یک‌شنبه علی خمینی نوه بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، ادعا کرد «عین روز روشن است که مردم عاشق» پدربزرگش بودند و «همه مشکلات» با پیگیری سیاست‌های خمینی «حل می‌شود.»

  • مدارس به پایگاه نیروهای امنیتی تبدیل شده

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان همچنین روز یک‌شنبه در بیانیه‌ای پایان یافتن حضور مأموران در مدرسه‌ها را خواستار شد و در بیانیه‌ای اعلام کرد که «ورود این نیروها به مدارس» به «معرفی برخی دانش‌آموزان به نهادهای امنیتی و اخراجی برخی از آنان» منجر شده است.

در این بیانیه تأکید شده که «با انفعال کامل وزارتخانه و با تأیید ضمنی وزیر بی‌کفایت آموزش و پرورش» مأموران حکومتی در مدرسه‌ها حضور یافته‌اند «تا جایی که برخی مدارس کشور به پایگاهی برای نیروهای امنیتی تبدیل» شده است.

بنا بر این گزارش، نیروهای «لباس‌شخصی» به عنوان «مبلغ» و «به قصد توجیه اقدامات حکومتی برای دانش‌آموزان» در مدرسه‌ها حضور یافته‌اند.

با بازگشایی مدرسه‌ها در ماه مهر، تعداد قابل توجهی از دانش‌آموزان کشور به اعتراضات سراسری ایران پیوستند و در مدارس و خیابان‌ها علیه جمهوری اسلامی و ارکان آن شعار دادند.

اعتراضات سراسری ایران پس از ۲۵ شهریور در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروی انتظامی آغاز شد و با گذشت چهار ماه، همچنان تاکنون ادامه دارد.

XS
SM
MD
LG