گروه شبهنظامی حماس که کنترل نوار غزه را در دست دارد، نمیتواند دستمزد ماهانه ۵۰ هزار نفر از کارکنان خود را بپردازد. مقامات حماس میگویند علت، تا حدی مربوط به تاخیر در دریافت کمکهای مالی از قطر است که اصلیترین منبع کمکهای خارجی به این منطقه به شمار میرود.
خبرگزاری رویترز با اعلام این موضوع نوشت: بحران دستمزد، انتقادهایی را در شبکههای اجتماعی در غزه، از جمله توسط برخی از کارکنان حماس، برانگیخته است.
این در شرایطی است که کاهش درآمدهای مالیاتی و افزایش هزینهها، وضعیت را سختتر کرده است.
بیشتر جمعیت ۲/۳ میلیونی نوار غزه در فقر زندگی میکنند و اقتصاد این منطقه به کمکهای خارجی وابسته است. قطر از سال ۲۰۱۴ میلادی صدها میلیون دلار برای پروژههای ساختمانی پرداخت کرده است. در حال حاضر، قطر ماهانه ۳۰ میلیون دلار به عنوان کمک هزینه برای خانوادهها، سوخت برای برق و کمک به پرداخت دستمزدها به حماس پرداخت میکند.
مقامات حماس میگویند از زمانی که حدود نیمی از کمک مالی ۵ میلیون دلاری قطر برای کمک به پرداخت دستمزد ماه مه سال جاری دریافت شده، این گروه هیچ کمک دیگری از دوحه دریافت نکرده است. رویترز میگوید، علت تاخیر قطر مشخص نیست.
عونی الباشا، یکی از مقامهای ارشد حماس به رادیو «الاقصی» متعلق به حماس گفت: «حماس که ماه به ماه با افزایش مداوم کسری بودجه روبرو است که منجر به تاخیر در پرداخت حقوقها در ماه مه شده، گرفتار بحران مالی طاقتفرسا و فزایندهای شده است.»
وی اضافه کرد: «تلاش قابلتوجهی برای پرداخت حقوق انجام میدهیم و امیدواریم در پایان هفته جاری، حقوقها پرداخت شود.»
عونی الباشا گفت که دستمزد ماهانه کارکنان حماس بیش از ۳۴ میلیون دلار در ماه است.
سلامه معروف، رئیس دفتر رسانه رسمی حماس، روز یکشنبه گفت که هزینهها به ویژه برای بخش بهداشت و بازپرداخت بدهیهای بانکی افزایش یافته است.
وی از قطر خواست کمک مالی خود را افزایش دهد.
رویترز به نقل از یکی از کارکنان حماس نوشت: «ما با ۶۰ درصد حقوق، نیازهای اولیه خود را در خانه تامین میکردیم. وقتی حقوق به طور کامل قطع شود، چه اتفاقی میافتد؟ وضعیت بسیار نومیدکننده است.»
رویترز به برخی از پستهای فیسبوکی فلسطینیها در نوار غزه اشاره کرده است که اصل این بحران را زیر سوال برده اند و یکی از این پستها میگوید: «مالیاتهایی که میگیرند و کمکهای بلاعوض که وارد غزه میشود، به کجا می رود؟»