یونان که با بحران بدهی های مالی روبرو است، روز چهارشنبه پیشنهاد جدیدی به وام دهندگان بین المللی داد. این پیشنهاد در حالی داده شد که الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان بر انجام همه پرسی در مورد برنامه های ریاضت اقتصادی که وام دهندگان بین المللی اجرای آنها را شرط اعطای کمک های مالی به یونان عنوان کرده اند، تاکید کرد.
اما در واکنش به پیشنهاد جدید یونان وام دهندگان بین المللی که رهبری آنها را آلمان، عضو ثروتمند اتحادیه اروپا بر عهده دارد، گفته اند مذاکرات با یونان را تا مشخص شدن نتیجه رفراندوم، متوقف می کنند.
آنها می خواهند بدانند که آیا یونان با اجرای محدودیت های مالی در ازای دریافت وام های بیشتر کمکی موافقت خواهد کرد یا خیر. وام دهندگان نگران آن هستند که عدم اجرای اصلاحات اقتصادی، بازپرداخت اقساط وام را بار دیگر با مشکل مواجه کند.
الکسیس سیپراس روز چهارشنبه در نامه ای به وام دهندگان بین المللی گفت که کشورش حاضر است بیشتر شروط اروپایی ها را برای دریافت وام جدید کمکی بپذیرد. اما آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان گفت کشورش تا زمان اعلام نتیجه همه پرسی در یونان، منتظر می ماند و تا آن زمان مذاکرات جدیدی صورت نمی گیرد.
آنگلا مرکل همچنین این احتمال را که بحران مالی یونان ممکن است به فروپاشی حوزه پولی یورو منجر شود، رد کرد. ۱۹ کشور عضو حوزه یورو هستند.
یونان خواستار دریافت ۳۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار کمک جدید مالی شده است. یونان اکنون برای بازپرداخت ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از بدهی خود با مشکل مواجه شده است و روز سه شنبه از پرداخت قسط آن به صندوق بین المللی پول سرباز زد.
یونان خواستار کمک مالی برای بازپرداخت این قسط شده بود اما مذاکرات بر سر اجرای ریاضت اقتصادی به نتیجه نرسید. نخست وزیر یونان از مردم کشورش خواسته است در همه پرسی روز یکشنبه این شرط را رد کنند.
تصمیم دولت یونان برای ترک یکجانبه گفتگوها و برگزاری همه پرسی با انتقاد مذاکره کنندگان بین المللی مواجه شد.
در همین حال روز سه شنبه شماری از حامیان اتحادیه اروپا در یونان تظاهرات کردند.
یونان روز سه شنبه به اولین کشور توسعه یافته ای تبدیل شد که نتوانسته است بدهی خود را در موعد مقرر به صندوق بین المللی پول پرداخت کند.
بانک های یونان چند روز پیش تعطیل شد و بسیاری از شهروندان یونانی به امید بیرون کشیدن سپرده های خود از بانک ها، جلوی آنها صف کشیده اند.