کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول، هشدار داد ۶۰ درصد از مشاغل در اقتصادهای پیشرفته و بعضی بازارهای نوظهور تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار خواهند گرفت.
او با اشاره به گزارش صندوق بین المللی پول گفت که میزان تاثیر در بازارهای نوظهور ۴۰ درصد و برای کشورهای کمدرآمد ۲۶ درصد است که در مجموع به طور متوسط ۴۰ درصد اشتغال جهانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
بنا بر این گزارش، کارگران مسنتر در برابر تغییرات ایجاد شده توسط هوش مصنوعی آسیبپذیرتر خواهند بود.
البته گزارش صندوق بینالمللی پول تاکید میکند که تنها ۵۰ درصد از این تاثیر منفی خواهد بود و نیم دیگر مشاغل در واقع از افزایش بهرهوری ناشی از هوش مصنوعی استفاده خواهند برد.
در این گزارش آمده با آنکه هوش مصنوعی در ابتدا بر بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه تاثیر کمتری خواهد داشت اما احتمال بهرهگیری از مزایای این فنآوری جدید هم در این اقتصادها کمتر است بنابراین «این موضوع میتواند شکاف دیجیتال و نابرابری درآمدی بین کشورها را تشدید کند.»
جورجیوا گفت که : «ما باید بر کمک به کشورهای کمدرآمد به ویژه تسریع ایجاد توانایی در آنها برای دستیابی به امکاناتی که هوش مصنوعی ارائه میکند، تمرکز کنیم.» و افزود: «به عبارت دیگر آغوش باز کنید. در حال آمدن است. بله؛ کمی هم ترسناک است ولی همچنین فرصتی فوق العاده برای همه است.»
هفته گذشته در گزارش سالانه مجمع اقتصاد جهانی، از هوش مصنوعی به عنوان «بزرگترین خطری که اقتصاد جهان را تهدید میکند» نام برده شده بود چرا که قادر است محتوای ساختگی برای گروه های مختلف تولید کند.
سعدیا زاهدی، مدیرعامل مجمع اقتصاد جهانی نیز هفته گذشنه در یک کنفرانس مطبوعاتی در لندن سوء اطلاعات، نشر اکاذیب، شرایط جوی، قطبیشدن جوامع و منازعات مسلحانه را پنج خطر عمده برای اقتصاد جهان طی دو سال آینده بر شمرد.
پنجاه و چهارمین نشست سالانه مجمع اقتصاد جهانی با شعار «بازسازی اعتماد» و با هدف بحث درباره «اصول اساسی اعتمادسازی» از جمله شفافیت و مسئولیتپذیری از امروز، دوشنبه ۲۵ دیماه در داووس سوئیس آغاز به کار کرد.