یک مقام آمریکایی میگوید واشنگتن ارسال برخی تسلیحات قدرتمند را که اسرائیل میتواند از آنها در یک حمله تمامعیار استفاده کند، به تاخیر انداخته است.
ایالات متحده به دنبال جلوگیری از حمله تمام عیار اسرائیل به رفح است.
به گزارش رویترز، واشنگتن میگوید که معتقد است پیشنهاد تغییر داده شده آتشبس از سوی حماس ممکن است به پیشرفت در بنبست مذاکرات منجر شود. مذاکرات روز چهارشنبه در قاهره ادامه یافت.
آسوشیتپدپرس نیز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی که نامش را منتشر نکرده است از توقف ارسال بمبها به اسرائيل در هفته گذشته خبر داد.
حماس اعلام کرد روز چهارشنبه در حومه شهر پرازدحام رفح در جنوب نوار غزه با نیروهای اسرائیلی درگیر شد.
اسرائیل تهدید کرده است که برای شکست دادن هزاران جنگجوی گروه شبهنظامی حماس که در جنوب غزه مستقر هستند، حمله شدیدی را علیه رفح انجام خواهد داد. اما کشورهای غربی و سازمان ملل متحد هشدار دادهاند که حمله تمام عیار به این شهر یک فاجعه انسانی در پی خواهد داشت.
حماس گفت که اعضایش در حال جنگ با نیروهای اسرائیلی در شرق رفح هستند. صدها هزار فلسطینی پیشتر برای فرار از درگیریها در شمال غزه به رفح در جنوب رفتهاند. گروه «جهاد اسلامی» نیز اعلام کرد که اعضایش به سربازان و خودروهای نظامی اسرائیلی با توپخانه سنگین در نزدیکی فرودگاه شرق رفح حمله کردند.
سخنگوی اونروا، نهاد سازمان ملل متحد در امور آوارگان فلسطینی، گفت حدود ۱۰هزار فلسطینی از روز دوشنبه رفح را ترک کردهاند. دفتر رسانهای حکومتی غزه که حماس اداره میکند این تعداد را دهها هزار نفر اعلام کرد.
یک مقام ارشد آمریکایی گفت که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، هفته گذشته در واکنشی آشکار به حمله از قبل پیشبینی شده به رفح، ارسال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کرد. کاخ سفید و پنتاگون از اظهار نظر خودداری کردند.
به گزارش رویترز، این مقام که خواست نامش فاش نشود، گفت که واشنگتن تحویل تسلیحاتی را که ممکن است در رفح استفاده شود به دقت بررسی کرد و در نتیجه ارسال محمولهای متشکل از ۱۸۰۰ بمب دو هزار پوندی و ۱۷۰۰ بمب پانصد پوندی را متوقف کرد.
این نخستینبار از زمانی است که دولت بایدن پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر (۷ اکتبر) حماس و اعلام حمایت «آهنین» خود از اسرائیل، ارسال تسیلحات را به تاخیر انداخته است.
واشنگتن نزدیکترین متحد اسرائیل و تامینکننده اصلی تسلیحات آن است.
یک مقام ارشد اسرائیلی ضمن خودداری از تایید این گزارش، گفت: «اگر مجبور شویم با ناخنهایمان بجنگیم، همان کاری را که باید انجام خواهیم داد.» یک سخنگوی ارتش اسرائيل نیز گفت که هرگونه اختلاف نظر «خصوصی» حل و فصل شد.
تانکهای اسرائیلی روز سهشنبه از گذرگاه مرزی رفح بین غزه و مصر عبور کردند و مسیر کمکهای حیاتی و تنها خروجی برای تخلیه مجروحان را قطع کردند.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که زیرساختهای حماس را در چندین نقطه در شرق رفح کشف کرده است و نیروهایش در حال انجام حملات هدفمند در سمت غزه گذرگاه رفح و حملات هوایی در سراسر نوار غزه هستند. رفح چسبیده به مرز مصر است.
ارتش اسرائيل به غیرنظامیان، که بسیاری از آنها چندین بار جا به جا شدهاند، گفته است که به «منطقه بشردوستانه گسترش یافتهای که ۲۰ کیلومتر دورتر است بروند.
گروههای مسلح حماس، جهاد اسلامی، و فتح در بیانیههای جداگانهای اعلام کردند که درگیریها در مرکز نوار غزه ادامه دارد. ساکنان شمال غزه از گلوله باران شدید تانکهای اسرائیل در مناطق شرقی شهر غزه خبر دادند.
دو منبع مصری پیشتر در قاهره گفته بودند هیئتهای مذاکرهکننده از حماس، اسرائیل، آمریکا، مصر و قطر به از سرگیری مذاکرات در روز سهشنبه واکنش مثبت نشان دادند و انتظار میرود دیدارها در روز چهارشنبه ادامه یابد.
یک منبع دولتی اسرائیل گفت که ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، قرار است روز چهارشنبه از قاهره به اسرائیل سفر کند تا با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و همتای خود در سازمان اطلاعاتی موساد دیدار کند.
اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که پیشنهاد سه مرحلهای مورد تایید حماس غیرقابل قبول است زیرا شرایط مورد قبول اسرائيل را رقیق کرده است.
روز چهارشنبه درخواستهای جدید بینالمللی را برای اعمال فشار علیه حمله اسرائیل به شهر رفح به همراه داشت.
قطر، یکی از میانجیهای مهم در جنگ غزه با ابراز نگرانی از تشدید بحران انسانی در غزه اعلاک کرد که هرگونه جابجایی اجباری غیرنظامیان از رفح نقض جدی قوانین بینالمللی است.
رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا نیز از جامعه جهانی خواست که برای توقف تشدید مرگبار درگیری در رفح با یکدیگر همکاری کنند.
سازمان بهداشت جهانی می گوید حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در رفح پناه گرفتهاند و بیش از نیمی از آنها کودک هستند. بسیاری از آنها مناطق دیگر جنگی غزه به رفح رفتهاند.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگانها آغاز کرد.
مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر (۷ اکتبر) چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان، چنین حملهای را تکرار خواهند کرد.
اسرائیل بارها حماس را به استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی متهم کرده است.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.