لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۱

پناهنده افغانستانی به صدای آمریکا: دولت آلمان میان پناهندگان تبعیض قائل می‌شود


پناهندگان افغانستانی در پایگاه هوایی رامشتاین، آلمان (آرشیو)
پناهندگان افغانستانی در پایگاه هوایی رامشتاین، آلمان (آرشیو)

بسیاری از پناهجویان افغانستانی می‌گویند که در پی تهاجم روسیه به اوکراین و ورود پناهجویان اوکراینی به آلمان، آنها به دست فراموشی سپرده شده‌اند.

بروز جنگ اوکراین و تشدید بحران پناهندگی، باعث شده است که بسیاری از پناهجویان افغانستانی که پس از قدرت گرفتن مجدد طالبان به آلمان رفته‌اند، از این شکایت دارند که با ورود پناهجویان اوکراینی به آلمان، آنها مورد بی‌مهری و بی‌توجهی قرار گرفته‌اند.

چند جوانان افغانستانی می‌گویند، ماه‌ها طول کشیده تا به آلمان برسند. آنها اکنون در اردوگاه پناهندگان در شهر زوئِست در شمال غربی آلمان به سر می‌برند.

این جوانان سال پیش همین موقع با روی کار آمدن دوباره طالبان، افغانستان را ترک کردند. اما در آلمان هم مشکلات دیگری دارند و می‌گویند رفتار دولت آلمان با آنها فرق دارد و به آنها آن‌ طور که به اوکراینی‌ها توجه می‌شود، نمی رسند.

یکی از این پناهنده‌های افغانستانی به صدای آمریکا گفت: «برای آنها (اوکراینی‌ها) وسایل نقلیه مجانی است، ولی ما باید بلیط بخریم. به آنها برای تلفن‌های داخلی و بین‌المللی مجانی ، سیم کارت می‌دهند، اما برای ما از این امتیازات قائل نیستند. از نظر کمپ پناهندگی هم، آنها را به کمپ‌های خوب می فرستند در حالی که کمپ‌های ما [افغانستانی‌ها] قابل زندگی نیستند.»

وزارت کشور آلمان در بیانیه‌ای کتبی به صدای آمریکا اعلام کرده که بنابر تصمیم ماه مارس گذشته شورای اتحادیه اروپا، پناهجویان اوکراینی برای حضور در فعالیت های اقتصادی و بهره‌مند شدن از خدمات اجتماعی، می‌توانند اجازه اقامت دریافت کنند. این بیانیه بدون اشاره به مسائلی که پناهجویان افغانستانی مطرح می کنند، تصریح کرده که «آلمان از همه مردم (پناهجویان) در صورت داشتن همه شروط قانونی به طور یکسان حمایت می‌کند.»

سازمان ملل متحد می‌گوید که از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه تا کنون، بیش از ۹۷۱ هزار پناهجوی اوکراینی وارد آلمان شده‌اند. به پناهجویان اوکراینی به محض ورود به آلمان یا سایر کشورهای اعضای اتحادیه اروپا «محافظت موقت» اعطا می‌شود. این درحالی است که پناهجویان افغانستانی باید روند قانونی پناهندگی را طی کنند.

کِلی بِشِرِر از مرکز تماس و مشاوره برای پناهندگان و مهاجران در آلمان می گوید: «[آلمان] خوشحال است از اینکه اوکراینی‌ها می‌توانند محافظت موقت بگیرند و این موضوع شامل همه شهروندان سایر مناطق جنگی هم می‌شود.»

در حال حاضر گر چه این پناهجویان افغانستانی در شرایط امنی به سر می‌برند، ولی به قول خودشان «معلوم نیست آینده‌شان چگونه خواهد شد.»

بیش از ۱۲۰ هزار غیرنظامی بعد از حمله دوباره طالبان به کابل به وسیله هواپیماهای ائتلاف و نیروهای آمریکایی از این کشور خارج شده‌اند که بسیاری از آنها در آلمان پناه گرفته‌اند.

XS
SM
MD
LG