لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۳۶

مصر تونل های زیرزمینی غزه را مسدود کرد


برگردان مقاله ای تحلیلی در خصوص بسته شدن تونل های زیرزمینی غزه از تارنمای انگلیسی صدای آمریکا.

فلسطینی های نوار غزه بار دیگر متحمل حصر ویرانگری شده اند که این بار مصر را مسئول آن می دانند. مصر همسایه عرب و قدرتمندی بود که فلسطینی ها امیدوار بودند تا به جای کمک کردن به اسراییل، دشمن قسم خورده شان، برای پایان دادن به انزوایشان به کمک آن ها بشتابد.

نیروهای قاهره در مدت زمان چند هفته با حفاری، جاسازی دینامیت و آب انداختن در تونل های زیرزمینی مرز بین غزه و مصر، این شاهراه های حیاتی فلسطینیان را تخریب کرده اند. بسیاری از این تونل ها برای قاچاق کالا و سلاح مورد استفاده قرار می گیرد.

دولت اسلام گرای حماس از کلیه کالاهایی که از این مسیر زیرزمینی وارد منطقه می شوند، عوارض می گیرد و این اقدام مصر لطمه مالی سنگینی به آن وارد کرده است.

مردم فلسطینی مقیم نوار غزه نیز که برای گذران روزگار خود به کمک های امدادی سازمان ملل متحد وابسته اند، شاهد افزایش قابل توجه قیمت کالاهای اساسی بوده اند.

سخنگوی حماس در این مورد گفته است:«به دلیل اقداماتی که مصر در مناطق مرزی اتخاذ کرده، شرایط انسانی بسیار دشواری بر نوار غزه حاکم است. بیشتر تونل ها تخریب شده اند و آن تعداد اندکی که هنوز باز هستند نیز به حالت فلج درآمده اند».

او شرایط کنونی نوار غزه را شبیه بحران سال ٢٠٠٧ و زمانی خوانده که اسرائیل در واکنش به تسخیر نوار غزه توسط حماس، برای اعمال فشار بر منطقه حاکم کرده بود.

اسرائیل با هدف ممانعت از قاچاق سلاح و دسترسی حماس به آن ها، هنوز واردات کلیه کالاها به نوار غزه را به شدت کنترل می کند. حماس اسرائیل را به عنوان یک کشور یهودی به رسمیت نمی شناسد و اغلب با نیروهای این کشور درگیر می شود.
براساس پیمان های بین المللی، واردات کالا از مرز مصر به غزه ممنوع است.

قاهره زمانی مصمم شد که تونل های زیرزمینی مرزی غزه را تخریب کند که ستیزه جویان جهادی سال گذشته ١٦ سرباز مصری را در صحرای سینا به قتل رساندند. مصر اعلام کرده است مردان مسلح از غزه وارد خاک این کشور شده بودند؛ اتهامی که حماس آن را رد کرده است.

حماس به کرات مصرانه از مصر خواسته است تا راه را برای ورود زمینی کالاها به نوار غزه هموار کند، اما این تلاش ها بی ثمر بوده اند. مصر تنها شاهراه حیاتی زمینی مرز رفه ویژه موارد خاص بشردوستانه را نیز روز یکشنبه مسدود کرد.

یک مقام دولت مصر در این زمینه گفته است: «ما از نیازهای بشردوستانه در نوار غزه مطلع هستیم و گذرگاه رفه نیز فقط برای افرادی بازخواهد شد که سفر آن ها ضروری است. ما می خواهیم مردم غزه مطمئن باشند که مصر هیچگاه آن ها را تنها نخواهد گذاشت و همواره حامی فسلطینیان خواهد بود.»

یک دیپلمات که شرایط غزه را زیر نظر دارد نیز گفته است بسته شدن تونل ها شکستی راهبردی برای حماس و انتقال جنگ افزار به این گروه محسوب می شود.

این دیپلمات به شرط افشا نشدن نامش پیش بینی کرده است که اسلام گرایان حماس برای جبران مسدود شدن تونل ها و دور زدن اقدام مصر تولید سلاح در داخل را به دو برابر افزایش خواهند داد.

روند تخریب تونل ها پس از سقوط دولت محمد مرسی، رئیس جمهوری پیشین مصر با سرعت بیشتری ادامه یافته است.

حماس که از خلع مرسی لطمه خورده است، راه خود را از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه نیز جدا کرده و ایران، متحد دمشق و یکی از منابع مهم کمک مالی خود را نیز از دست داده است.
XS
SM
MD
LG