هفت کشور بزرگ صنعتی جهان موسوم به «جی ۷» در مورد کاهش مصرف گاز و افزایش تولید برق از منابع تجدیدپذیر به توافق رسیدهاند و قصد دارند در سریعترین زمان سوختهای فسیلی را حذف کرده و نیروگاههای جدید با سوخت زغال سنگ احداث نکنند.
اگنس پانیه-روناشه، وزیر انرژی فرانسه در اولین روز از مذاکرات اقلیمی و انرژی در ساپورو ژاپن به خبرنگاران گفت که وزرای محیط زیست و انرژی هفت کشور نتوانستهاند در مورد تعیین زمان خروج از انرژی زغال سنگ به توافق برسند.
او گفت: «کشورهای جی۷ در مورد اینکه اولین واکنش به بحران انرژی باید کاهش مصرف انرژی و گاز باشد به توافق رسیدهاند.»
خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده است که گروه «جی۷» تصمیم دارد هدفی را برای « افزایش چشمگیر برق تولید شده از انرژی تجدیدپذیر» تعیین کند.
این منبع گفته است که به نظر میرسد وزرا همچنین در حال بررسی تعیین ارقامی برای افزایش ظرفیت انرژی خورشیدی به حداقل یک تراوات و ظرفیت نیروگاه بادی دریایی به ۱۵۰ گیگاوات تا سال ۲۰۳۰ هستند.
ژاپن که با فقر انرژی دست به گرییان است تلاش میکند تا سرمایهگذاریها در صنعت گاز پابرجا بماند و حمایت برخی از اعضای گروه هفت را نیز جلب کرده است.
مذاکرات اقلیمی همچنین بر کمک به کشورهای نوظهور برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای، از جمله از طریق تأمین مالی تأکید دارد.
یاسوتوشی نیشیمورا، وزیر اقتصاد و تجارت ژاپن در سخنان افتتاحیه خود گفت: «گروه جی۷، نه تنها باید انتشار گازهای گلخانهای خود را کاهش دهد، بلکه باید اقدامات مشخصی برای دستیابی به کاهش انتشار در سطح جهان انجام دهد.»
نیشیمورا گفت که وزرا مایل هستند در مورد راههای استفاده از منابع مالی برای کمک به کاهش کربن در صنایع وابسته به آن بحث کنند.
سلطان الجابر، وزیر صنعت و فنآوری پیشرفته امارات متحده عربی در یکی از جلسات گفت: «در مورد تأمین مالی اقلیم، باید معاملهای عادلانهتر برای «جهان جنوب» داشته باشیم»
او افزود که کشورهای توسعه یافته باید ابتدا تعهد ۱۰۰ میلیارد دلاری خود را که بیش از یک دهه پیش به کشورهای در حال توسعه داده بودند عملی کنند.
آلدن میر، یکی از اعضای ارشد اندیشکده تغییرات آب و هوا «ای ۳ جی» میگوید ثروتمندترین کشورهای جهان باید برای کمک به کشورهای نوظهور به منظور کاهش کربن تلاش بیشتری کنند.
او در یک جلسه توجیهی پیش از آغاز مذاکرات گروه هفت گفت: «کشورهای گروه ۷ باید رهبری بسیار قدرتمندتری در استفاده از منابع مالی و فنآوری برای کمک به کشورهای در حال توسعه به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانهای نشان دهند.»