لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۵

بیانیه پایانی نشست گروه ۲۰: پیشنهاد حل مشکلات اقتصادی، بدون پیشنهاد راهکارهای عملی


رهبران بیست اقتصاد بزرگ جهان که در چین گرد هم آمده بودند، در آخرین روز نشست گروه ۲۰ در یک توافقی همه جانبه وعده دادند که مشکلات اقتصاد جهانی را حل کنند؛ اما آنها گام های عملی محکمی برای رسیدن به این هدف ارائه ندادند.

رهبران کشورهای گروه ۲۰ به طور کلی توافق کردند که برای بهبود وضعیت اقتصاد جهانی، سیاست های خود در حوزه اقتصاد کلان را هماهنگ کنند و با سیاست‌های "حمایت‌گرایی" نظیر اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی مخالفت کنند. اما آنها در نشست خود پیشنهادهای عملی محکمی برای برخورد با چالش های در پیش روی "جهانی شدن" و "تجارت آزاد" ارائه ندادند.

نشست دو روزه گروه ۲۰ در شهر خوش منظره هانگزوی برگزار شد. در این نشست، شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین از اقتصادهای عمده جهان خواست برای تقویت رشد اقتصادی، دست به اقدامات مبتکرانه بزنند و فقط به سیاست های پولی و مالی اکتفا نکنند.

او در بیانیه پایانی نشست گروه ۲۰ گفت "هدف ما احیای موتورهای رشد تجارت جهانی و سرمایه گذاری است." او گفت: " ما از مکانیزم های تجارت چندجانبه حمایت می کنیم و برای معکوس کردن کاهش تجارت جهانی با حمایت‌گرایی مخالفت می کنیم."

در حالی که کشورهایی نظیر آمریکا که اقتصادشان علاوه بر صادرات کالا به میزان مصرف داخلی نیز وابسته است، اقتصاد چین، به طور عمده به صادرات کالا وابسته است و از این نظر، کاهش تجارت جهانی فشار بیشتری به این کشور وارد می کند.

آزمایش موشکی کره شمالی که متحد پکن نیز به شمار می رود در روز دوشنبه و در جریان برگزاری نشست گروه ۲۰ برای چین خجالت آور بود. آمریکا آزمایش موشکی کره شمالی را اقدامی غیرمسئولانه خواند و نخست وزیر ژاپن نیز در دیدار با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا آن را غیرقابل بخشش دانست.

همچنین در حاشیه این نشست، روسای جمهوری آمریکا و روسیه سعی کردند در مورد آتش بس در سوریه به توافق برسند که تلاش آمریکا و روسیه در این مورد به نتیجه نرسید. قرار است وزیران خارجه آمریکا و روسیه که بار دیگر این هفته در مورد سوریه گفتگو کنند.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا پس از چین راهی لائوس می شود. او اولین رئیس جمهوری آمریکا است که از لائوس دیدن می کند. لائوس که در حال حاضر، ریاست آسه آن را به عهده دارد برای نقض حقوق بشر مورد انتقاد است.

XS
SM
MD
LG