ائتلاف «آزادی نرگس» روز پنجشنبه سوم آبان حکم حبس ۶ ماهه دیگر علیه نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، را محکوم کرد، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط او و خواستار دسترسی فوری وی به درمان پزشکی ضروری شد که این هفته بار دیگر از آن محروم شده است.
کمیته راهبری ائتلاف آزادی نرگس، جمهوری اسلامی را به دلیل آن که به طور مکرر از ارائه مراقبتهای پزشکی به خانم محمدی خودداری کرده است، مورد انتقاد قرار داد و افزود که این خودداری حتی در شرایطی که سلامتی او در بازداشت طولانی مدت به شدت رو به وخامت گذاشته و احکام جدیدی به تلافی پافشاری وی بر اعتراض از داخل زندان به مجموع احکام او اضافه شده است، ادامه دارد.
ائتلاف تاکید کرد: ما بار دیگر خواستار آزادی بدون قید و شرط او هستیم، اما الان، ضروری است که او برای درمان پزشکی ضروری که پزشکانش توصیه کردهاند، مرخصی پزشکی دریافت کند و این اقدام بدون تاخیر انجام شود.
ائتلاف «آزادی نرگس» اضافه کرد: ما از جامعه دیپلماتیک بینالمللی میخواهیم که این مسئله را در تمامی مذاکرات با دولت ایران در اولویت قرار دهند و بر تعهد قاطع برای آزادی محمدی تاکید کنند.
در بیانیه ائتلاف تاکید شده که این مداخله دیپلماتیک حیاتی نه تنها ضروری است، بلکه میتواند جان او را نجات دهد.
ائتلاف نوشت: با توجه به کارنامه سیاه دولت ایران در سهلانگاری پزشکی خودسرانه نسبت به زندانیان سیاسی در گذشته نزدیک، ما مسئولیت سلامتی نرگس محمدی را بر عهده مقامات میدانیم.»
شماری از زنان زندانی در اوین روز چهارشنبه ۳ آبان در نامهای که صدای آمریکا نسخهای از آن را دریافت کرده است، نسبت به وضعیت جسمی نرگس محمدی، زندانی سیاسی برنده جایزه صلح نوبل، و جلوگیری مقامات زندان از اعزام او به بیمارستان ابراز نگرانی کردند.
آنها در این نامه نوشتهاند: «ما جمعی از زنان همبندی نرگس محمدی در بند نسوان اوین نسبت به امتناع زندان در اعزام او به بیمارستان که به بیماریهای جدی و متعدد مبتلا است، اعتراض داشته و نگران سلامتی او هستیم.»
نرگس محمدی، وریشه مرادی، پخشان عزیزی، محبوبه رضایی و پریوش مسلمی، ۵ زندانی محبوس در بند زنان زندان اوین، روز ۲۸ مهر در پروندهای مشترک و جدید علیه آنها، در مجموع به ۲۷ ماه محکوم شدند.
بر اساس حکم دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران به ریاست قاضی ابوالفضل عامری شهرابی، خانم ها عزیزی، رضایی، محمدی و مرادی، هرکدام به ۶ ماه حبس و خانم مسلمی به ۳ ماه و یک روز حبس به اتهام آنچه درگیری با مامور و تمرد نامیده شد، محکوم شدند.
آنها روز ۱۵ مرداد سال جاری در تحصنی مسالمت آمیز در بند زنان زندان اوین شرکت کرده بودند که در آن به اعدام رضا رسایی اعتراض شد.
این تحصن، با خشونت نیروهای یگان ویژه زندان اوین پاسخ داده شد. در آن هنگان صدای آمریکا در گزارشی اختصاصی از نقش رئیس و سایر مسئولان زندان اوین در حمله به زنان زندانی خبر داده بود.
دوره کنونی حبس نرگس محمدی از آبان ۱۴۰۰ آغاز شد و در پی محکومیت او در اردیبهشت ۱۴۰۰. با افزودن موارد بیشتری که در دی و مهر ۱۴۰۱ و همچنین دی، خرداد و مهر ۱۴۰۳ علیه او مطرح شد. او اکنون به ۱۳ سال و ۹ ماه حبس و ۱۵۴ ضربه شلاق محکوم شده است. اتهامات او شامل «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» است.
کمیته راهبری ائتلاف آزادی نرگس نوشت: وضعیت سلامتی محمدی در طول دوران طولانی زندانش به شدت وخیم شده است. اوایل مهر ماه، خانواده او نگرانی جدی خود را نسبت به امتناع سیستماتیک مقامات زندان اوین برای انتقال او به بیمارستان برای انجام آنژیوگرافی در سه نوبت مختلف در ۱۹ و ۲۶ شهریور و ۱۰ مهر اعلام کردند. آنژیوگرافی توسط متخصص قلب او در ۲۹ اسفند سال گذشته تجویز شده بود.
به نوشته این کمیته، گزارش پزشکی نرگس محمدی در تاریخ ۲۵ شهریور به مسائل نگرانکننده ای اشاره کرد. آنژیوگرافی محمدی نشان داد که شریان اصلی قلب او که در سال ۱۴۰۰ به دلیل انسداد ۷۵ درصدی با استنت باز شده بود، دوباره دچار مشکل جدی شده است.
با وجود درخواستهای مکرر متخصص او برای انجام مجدد آنژیوگرافی و تأیید فوریت این عمل توسط متخصص قلب دیگری که تایید شده توسط سازمان زندانهای ایران است، این عمل هنوز انجام نشده است.
بر اساس این گزارش، روز ۱۷ مهر، رئیس زندان اوین در بازدید از بند زنان به خانم محمدی اطلاع داد که سازمان زندانهای ایران در اوین اختیار تصمیمگیری در مورد وضعیت او، از جمله انتقال پزشکی، را ندارد و تصمیمات در سطوح بالاتر گرفته میشود، بدون اینکه نام مسئولان مربوطه ذکر شود.
علاوه بر این، ارتباط نرگس محمدی و همچنین شماری از زندانیان با خانواده و یا وکلای شان همچنان کاملاً قطع است.
کمیته راهبری ائتلاف آزادی نرگس توسط بنیاد نرگس، انجمن قلم آمریکا، گزارشگران بدون مرز و مدافعان بدون مرز اداره میشود.