شهروندان فرانسوی روز یکشنبه برای انتخاب نامزدهای مورد نظر خود در دور نهایی انتخابات پارلمانی به پای صندوقهای رأی رفتند، و به نظر می رسد حامیان رئیس جمهوری جدید با غلبه بر احزاب سنتی فرانسه، پیروز انتخابات شده اند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، برآوردهای اولیه نشان می دهد که نامزدهای نزدیک به امانوئل ماکرون رئیس جمهوری میانه رو فرانسه با کنار زدن نمایندگان احزاب سنتی راست و چپ، اکثریت «مجلس ملی» را در اختیار خود گرفته اند.
دور اول انتخابات سراسری یکشنبه هفته گذشته برگزار شد و حزب «جمهوری به پیش» آقای ماکرون بیشتر از ۲۸ درصد آرا را به خود اختصاص داد. انتظار می رود نامزدهای این حزب دست کم ۳۶۰ کرسی پارلمان را کسب کنند.
بیش از ۷۸۰۰ نامزد برای تصاحب ۵۷۷ کرسی «مجلس ملی» فرانسه به رقابت پرداختند.
این در حالی است که به گزارش رسانه های فرانسوی، نتایج اولیه نرخ مشارکت تا ساعت ۵ عصر به وقت محلی اندکی بیش از ۳۵ درصد گزارش شده بود؛ یعنی حدود ۶ درصد کمتر از میزان مشارکت در همین ساعت در دور اول.
در صورت عدم تغییر قابل توجه در نتیجه نهایی، میزان مشارکت کلی در مجموع دو دور انتخابات پارلمانی فرانسه، بین ۴۲ تا ۴۳ درصد خواهد بود. این نرخ در دور اول انتخابات، ۴۸ و هفت دهم درصد اعلام شده است.
فرانسوا بارون رهبر حزب جمهوریخواه فرانسه به دنبال شکست در این انتخابات، حزب متبوع خود را اپوزوسیون اصلی دولت امانوئل ماکرون اعلام کرد، اما گفت برای پیشرفت کشور، برای او آرزوی موفقیت میکند.
تحلیلگران سیاسی میگویند حمایت رأی دهندگان از نامزدهای نزدیک به جوان ترین رئیس جمهوری تاریخ فرانسه، موفقیت های بیشتری را برای پیشبرد برنامه هایش، چه در داخل و چه در حوزه سیاست خارجی، رقم خواهد زد.
چنین پیروزی میتواند موقعیت آقای ماکرون میانه رو را برای پیشبرد اصلاحات وعده داده خود در طول مبارزات انتخاباتی اخیر در زمینه قوانین کار و همچنین حوزه خدمات اجتماعی تقویت کند.
شهروندان فرانسوی که شاهد مقبولیت و وجهه مناسب رئیس جمهوری جدیدشان در داخل و خارج هستند، قصد دارند در انتخابات پارلمانی نیز شانس دیگری به او بدهند تا احتمال موفقیت او افزایش یابد.
امانوئل ماکرون که کمتر از یک ماه است به کاخ الیزه راه یافته و جانشین فرانسوا اولاند شده است، در مواردی در حوزه سیاست خارجی نیز توجه ها را به خود جلب کرده است.
نحوه دست دادن با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، انتقاد از ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در حالی که در کنار او ایستاده بود، ارائه پیشنهاد جدید پس از عقب نشینی آمریکا از توافق اقلیمی پاریس، از جمله این موارد است.