لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۵:۰۹

گزارش رویترز از سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ در دو سال گذشته


سیاست خارجی آمریکا در دوساله اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ، موضوع گزارش مشروحی از خبرگزاری رویترز است.

در این گزارش، موضع سخت گیرانه در قبال جمهوری اسلامی ایران، واکنش به رفتار تهاجمی روسیه، تجارت با چین و برنامه موشکی و اتمی کره شمالی به عنوان برجسته ترین زوایا در سیاست خارجی پرزیدنت ترامپ مورد تاکید قرار گرفته است.

پرزیدنت ترامپ به قولش به مردم آمریکا عمل کرد و با خروج آمریکا از توافق اتمی با ایران تحریم ها علیه رژیم ایران را احیا کرد. او در این باره گفت: «تحریم ها علیه ایران رسما آغاز شد. این تحریم ها گزنده ترین تحریم هایی است که تا کنون اعمال شده است و تازه در نوامبر به سطح دیگری افزایش می یابند. هر کسی که با ایران تجارت کند با آمریکا تجارت نخواهد کرد. من خواستار صلح جهانی هستم، نه کمتر.»

پرزیدنت ترامپ بر جلوگیری از تولید سلاح اتمی در ایران، توقف برنامه موشک بالیستیک، و مهار فعالیت های مخرب جمهوری اسلامی در منطقه تاکید گذاشت و هر گونه توافق احتمالی با رژیم ایران را منوط به این شروط گذاشت و گفت: «رژیم ایران از تروریسم حمایت می‌کند و خشونت، خونریزی و هرج و مرج به سراسر خاورمیانه صادر می کند و به همین دلیل باید بر ادامه تهاجم ایران و جاه طلبی های اتمی آن پایان دهیم. رژیم ایران به روح توافق عمل نکرده است.»

رئیس جمهوری آمریکا در عین حال به مردم ایران قول داد از اعتراض های آنها علیه رژیم جمهوری اسلامی حمایت می کند.

پرزیدنت ترامپ، چین را برای حملات سایبری و سرقت مالکیت فکری سرزنش کرد و با امضای یک فرمان اجرایی مجوز تحقیقات در این باره را به رابرت لایت هایزر، نماینده تجاری آمریکا صادر کرد و گفت: «نماینده لایت هایزر، شما اختیار دارید از تمامی گزینه های موجود در این تحقیقات استفاده کنید. ما از حق کپی رایت، ثبت اختراعات، علائم تجاری، رازهای تجاری و مالکیت فکری محافظت می کنیم. ما به ارزش های‌مان پایبندیم و از کارگران‌مان دفاع می کنیم.»

پرزیدنت ترامپ تجارت با چین را ناعادلانه و تنها به نفع چین خوانده است و با اعمال تعرفه‌های گمرکی سنگین برای پایان دادن به برتری تجاری چین گام بر داشته است. آقای ترامپ در این باره گفت: «چین سالانه میلیارد ها دلار از آمریکا برده است. من به پرزیدنت شی توضیح داده ام که دیگر نمی توانیم این گونه ادامه دهیم. شرایط اکنون تغییر کرده است.»

او گفت: «ما بر ۲۰۰میلیارد دلار واردات از چین تعرفه ۲۵درصدی اعمال کرده ایم. عملا تعرفه ۲۵ درصدی از اول ژانویه آغاز می شود. از ۱۰ درصد شروع می شود اما در زمان کوتاهی به ۲۵درصد می رسد. و اگر چین علیه کشاورزان ما، کارگران صنعتی ما، مزرعه داران ما انتقام جویی کند، ما با ۲۵۰ میلیارد دلار دیگر با تعرفه ۲۵ درصدی واکنش نشان خواهیم داد که مایل به آن نیستیم اما اگر مجبور شویم راه دیگری نداریم.»

رئیس جمهوری آمریکا دوستی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را به نفع روابط بین دو کشور می دانست و با او ملاقات کوتاهی نیز داشت. اما ملاقات برنامه ریزی شده با او در حاشیه کنفرانس «گروه ۲۰» را به علت رفتار تهاجمی مسکو در اوکراین به ویژه توقیف کشتی های اوکراین در تنگه کرچ لغو کرد. سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد در واکنش به آن در شورای امنیت سازمان ملل گفت دوات ترامپ از اوکراین حمایت می کند و رفتار روسیه را متکبرانه می داند و جامعه بین المللی آن را محکوم می کند.

پرزیدنت ترامپ در بدو ورود به کاخ سفید با بحران موشکی و اتمی کره شمالی مواجه شد. پیونگ یانگ در ششم ژانویه ۲۰۱۶ پنجمین آزمایش موشک بالستیک خود را انجام داد.
رهبر کره شمالی حتی آمریکا را به بمباران اتمی تهدید کرده بود. پرزیدنت ترامپ به پیونگ یانگ هشدار داد در صورت حمله به قلمروی آمریکا، کره شمالی با خاک یکسان خواهد شد.

پرزیدنت ترامپ برای مهار پیونگ یانگ بر سیاست فشار اقتصادی حداکثری تاکید گذاشت. ادامه سیاست سخت گیرانه پرزیدنت ترامپ به ملاقات تاریخی او با رهبر کره شمالی و توافق برای غیراتمی ساختن کامل قابل تایید و غیر قابل بازگشت انجامید که با ملاقات های متعدد بین مایک پمپئو وزیر خارجه و رهبر کره شمالی پیگیری شده است.

پرزیدنت ترامپ می گوید آمریکا بار دیگر در سراسر جهان مورد احترام قرار گرفته است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG