لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۲

اعتصاب غذای ۵۵ زندانی سیاسی در زندان اوین؛ «مدافعان بدون مرز» خواستار لغو حکم اعدام شریفه محمدی شد


شریفه محمدی فعال کارگر زندانی محکوم به اعدام
شریفه محمدی فعال کارگر زندانی محکوم به اعدام

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در بیانیه‌ای خبر داد که اعتصاب ده‌ها زندانی سیاسی در زندان اوین در اعتراض به «حکم ظالمانه اعدام علیه فعال کارگری زندانی، شریفه محمدی» روز پنجشنبه ۲۱ تیر، آغاز شده است. در همین حال، «مدافعان بدون مرز» خواستار لغو حکم اعدام شریفه محمدی شد.

به نوشته این بیانیه، اعتصاب غذای ۵۵ تن از زندانیان سیاسی زندان اوین «یک روزه است و ۳۰ زندانی از بند زنان اوین هستند و ۲۵ تن دیگر از مردان زندانی در بند ۴ اوین.»

سندیکا بار دیگر از تمامی کارگران و تشکل‌های مستقل کارگری و‌ مدنی و ‌مدافعین حقوق انسانی در ایران و‌ جهان خواست تا «صدور حکم ظالمانه اعدام» علیه شریفه محمدی را محکوم کنند و خواستار لغو فوری این حکم و آزادی بدون قید و شرط او و سایر فعالان‌کارگری و‌ مدنی باشند.

همچنین فرانت لاین دیفندرز (مدافعان بدون مرز) روز چهارشنبه ۲۰ تیر، حکم اعدام برای شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، را تکان‌دهنده نامید و خواستار لغو فوری و بدون قید و شرط حکم اعدام او و لغو محکومیت این فعال کارگری شد.

فرانت لاین دیفندرز در بیانیه‌ای که در وب‌سایت خود منتشر کرد، با اشاره به فعالیت های مسالمت‌آمیز شریفه محمدی، صدور حکم اعدام علیه این فعال کارگری را محکوم کرد و آن را نتیجه فعالیت‌های حقوق بشری و کارگری او دانست.

فرانت لاین دیفندرز همزمان با تاکید بر لزوم لغو فوری و بدون قید وشرط حکم اعدام شریفه محمدی، از مقامات جمهوری اسلامی خواست که اطمینان دهند که رفتار با او در حین بازداشت، مطابق با قوانین جهانی بوده است.

پیشتر «کمپین دفاع از شریفه محمدی» از شکنجه او در زندان خبر داده است. این در شرایطی است که مقام‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی تاکنون در قبال این موضوع سکوت کرده‌اند.

در این ارتباط، فرانت لاین دیفندرز بر لزوم انجام تحقیقات بی‌طرفانه در مورد اتهامات مربوط به شکنجه این زندانی سیاسی و پاسخ‌گویی مقام‌های مسئول در این زمینه تاکید کرد.

اتحادیه کارگران ساختمانی، جنگل‌بانی، بنادر و کشتیرانی استرالیا خواستار لغو حکم اعدام شریفه محمدی شد

در این ارتباط نیز اتحادیه کارگران ساختمانی، جنگل‌بانی، بنادر و کشتیرانی استرالیا در یک نامه اعتراضی خواستار لغو حکم اعدام شریفه محمدی و آزادی فوری وی شد.

اتحادیه کارگران ساختمانی، جنگلبانی، بنادر و کشتیرانی استرالیا: شریفه محمدی قربانی سرکوب کارگران از سوی حکومت ایران است که در تلاش هستند حق تشکل‌یابی و اعتراض داشته باشند.

در این نامه که خطاب به سفیر جمهوری اسلامی در کانبرا، پایتخت استرالیا، نوشته شده، ضمن انتقاد شدید از صدور این حکم آمده است: «حکومت اسلامی ایران اعتراضات کارگران، معلمان، پرستاران، بازنشستگان، رانندگان و دانشجویان را سرکوب کرده، بیکاری ‌و تورم سر به آسمان کشیده است، روزانه فقر و شکاف طبقاتی گسترده‌تر می‌شود، اتحادیه‌ها و نهادهای صنفی در ایران غیر قانونی هستند و حق اعتراض در کشور شما غیر قانونی است.»

اتحادیه کارگران ساختمانی، جنگل‌بانی، بنادر و کشتیرانی استرالیا با تاکید بر این موضوع که جمهوری اسلامی طی چهار دهه گذشته «تفنگ‌ها را به سوی اعتراضات بر حق نشانه گرفته است» اشاره کرد که «حکومت شما در جریان خیزش زن - زندگی - آزادی، هزاران تن را به قتل رساند و‌ مجروح کرد، بازداشت، شکنجه و اعدام کرد.»

در بیانیه تاکید شده است که ایران در قعر جدول آزادی‌ بیان در جهان قرار دارد.

اتحادیه کارگران ساختمانی، جنگلبانی، بنادر و کشتیرانی استرالیا همچنین نوشت که بر این اعتقاد است که شریفه محمدی «قربانی سرکوب کارگران از سوی حکومت ایران است که در تلاش هستند حق تشکل‌یابی و اعتراض داشته باشند.»

در این بیانیه از حکومت جمهوری اسلامی خواسته شده است که «به حق ایجاد تشکل از سوی کارگران و حق اعتراض آنان بدون هراس از تعقیب و آزار و ارعاب، احترام بگذارد.»

تاکنون شمار زیادی از کنشگران، تشکل‌های صنفی و نهادهای حقوق بشری داخلی و بین‌المللی خواستار لغو حکم اعدام خانم محمدی شده‌ و این حکم را «قرون وسطایی» و «جنایتکارانه» خوانده‌اند.

در آخرین مورد، سه عضو زندانی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌ حومه با «بیشرمانه و جنون‌آمیز» توصیف کردن صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی خواهان آزادی «فوری و بی‌قید و شرط» این فعال کارگری شدند.

داود رضوی، حسن سعیدی و رضا شهابی، که در زندان اوین به سر می‌برند، با انتشار بیانیه‌ای اتهام «بغی» علیه شریفه محمدی را واهی دانستند و صدور حکم اعدام برای این فعال کارگری را «حیرت آور و جنون‌آمیز» توصیف کردند.

همچنین به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، علی نجاتی، کارگر بازنشسته سنديکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، هم نوشت: «شریفه محمدی، یک زن، یک کارگر و مدافع حقوق کارگران است و مرتکب هیچ جرمی نشده است.»

این فعال کارگری با تاکید بر لزوم آزادی خانم محمدی افزود: «کمک به کارگران برای ایجاد تشکل‌های مستقل وظیفه تمام انسان های شریف است» و تاکید کرد که «با اتهامات واهی، شریفه‌ها خاموش نخواهند شد.»

شریفه محمدی که بیش از یک دهه قبل در «کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری»، عضویت داشته، در آذرماه سال گذشته بازداشت و روز ۱۴ تیرماه از سوی دادگاه انقلاب اسلامی رشت به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.

این حکم بر اساس اتهام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مبنی بر داشتن عضویت شریفه محمدی در «کو‌مه‌له» صادر شده و این در شرایطی است که این اتهام از سوی خانم محمدی، همسرش؛ سیروس فتحی، و کومه‌له به شدت رد شده است. همچنین کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری که شریفه محمدی در دهه هشتاد خورشیدی در آن عضویت داشت، اتهام وارد شده به او را رد کرده است.

بنا بر گزارش‌ها، او مورد شکنجه قرار گرفته است و ماموران حکومتی «بدون هیچ سند‌ و مدرکی» به او اتهام «عضویت در گروه کومه‌له مسلح» زده‌اند.

«کمیته سراسری لغو اعدام شریفه محمدی» اعلام موجودیت کرد

«کمیته سراسری لغو اعدام شریفه محمدی» روز چهارشنبه بیستم تیر اعلام موجودیت کرد.

در بیانیه این کمیته با اشاره به اعتراضات وسیع در داخل و خارج ایران به صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی و شکل‌گیری کمپین‌ها و کارزارها همزمان با برگزاری تجمع‌های اعتراضی آمده است که «هر روز موج اعتراضات و مقابله با احکام وحشیانه طبقه حاکم در ایران شعله ورتر شده است.»

«کمیته سراسری لغو اعدام شریفه محمدی» اشاره کرد که این تشکل در نشست فعالان و دوست‌داران طبقه کارگر در کشورهای مختلف اروپایی، آمریکا، کانادا و استرالیا تاسیس شده است و باید «به هر شکل و توان و امکانات که در شهرها و کشورهای مختلف» وجود دارد، در مقابل جمهوری اسلامی ایستادگی کرد.

در این بیانیه آمده است که «خواهان آزادی فوری شریفه محمدی، کارگران زندانی و تمامی زندانیان سیاسی شویم، و خواهان بستن زندان‌ها، لغو دستگیری‌ها، شکنجه و اعدام شویم.»

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG