لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۴

بیش از ۵۰ زندانی سیاسی در اوین در اعتراض به حکم اعدام شریفه محمدی اعتصاب غذا می‌کنند


شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی محکوم به اعدام. آرشیو
شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی محکوم به اعدام. آرشیو

در ادامه اعتراضات گسترده به صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، ۵۵ زندانی سیاسی در زندان اوین اعلام کرده‌اند که روز پنجشنبه ۲۱ تیر، اعتصاب غذا خواهند کرد.

این زندانیان سیاسی، متشکل از ۳۰ زن در بند زنان و ۲۵ مرد در بند چهار زندان اوین، گفته‌اند که در اعتراض به «صدور حکم ناعادلانه اعدام شریفه محمدی و در پیوستن به کمپین حمایت از شریفه محمدی» اعتصاب غذا می‌کنند.

این اعلامیه از جمله در صفحات اینستاگرامی منسوب به نرگس محمدی و گلرخ ایرایی، دو زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، هم‌رسانی شده است.

به‌تازگی هم ۱۶ تن از زندانی سیاسی زن در اوین در بیانیه‌ای، حکم اعدام شریفه محمدی را به معنای حکم اعدام همه فعالین کارگری، سیاسی، مدنی، حقوق بشری و فعالین حوزه زنان دانسته و از این فعال کارگری محبوس اعلام حمایت کرده‌اند.

تاکنون شمار زیادی از کنشگران، تشکل‌های صنفی و نهادهای حقوق بشری داخلی و بین‌المللی خواستار لغو حکم اعدام خانم محمدی شده‌ و این حکم را «قرون وسطایی» و «جنایتکارانه» خوانده‌اند.

در روز سه‌شنبه ۱۹ تیر، هم بسیاری ازفعالان حقوق بشری، مدنی و سیاسی و کاربران شبکه‌های اجتماعی با راه‌اندازی توفان توئیتری که با فراخوان ««کمپین دفاع از شریفه محمدی» برگزار شد، اعتراض خود را به حکم اعدام شریفه محمدی اعلام کردند.

در این ارتباط، محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «دفاع از شریفه محمدی، دفاع از فعالیت سندیکایی است. دفاع از حق تشکل یابی است و این حکم به ناحق، تلاشی است برای ایجاد وحشت و هراس از هر نوع سازماندهی جمعی.»

اسماعیل بخشی، نماینده اخراجی کارگران نیشکر هفت‌تپه، هم نوشت: «اتهامی که به او زدند دروغ است، دروغ. خواهش می‌کنم صدایش باشید.»

همچنین سعید دهقان، حقوقدان و وکیل ساکن کانادا، نوشت: »اعتراض به فقر و تبعیض و فساد و ظلم، چه منافاتی با «اساس نظام» دارد که یک فعال کارگری باید به مجازات اعدام محکوم شود؟!»

تاکنون تجمعات اعتراضی هم در کشورهای مختلف از جمله سوئد، آلمان و کانادا دراین باره برگزار شده است.

شریفه محمدی که بیش از یک دهه قبل در «کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری»، عضویت داشته، در آذرماه سال گذشته بازداشت و روز ۱۴ تیرماه از سوی دادگاه انقلاب اسلامی رشت به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.

این حکم بر اساس اتهام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مبنی بر داشتن عضویت شریفه محمدی در «کو‌مه‌له» صادر شده و این در شرایطی است که این اتهام از سوی خانم محمدی، همسرش؛ سیروس فتحی، و کومه‌له به شدت رد شده است. همچنین کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری که شریفه محمدی در دهه هشتاد خورشیدی در آن عضویت داشت، اتهام وارد شده به او را رد کرده است.

بنا بر گزارش‌ها، او مورد شکنجه قرار گرفته است و ماموران حکومتی «بدون هیچ سند‌ و مدرکی» به او اتهام «عضویت در گروه کومه‌له مسلح» زده‌اند.

XS
SM
MD
LG