یاسین موسوی، نوکیش مسیحی توسط دادگاه انقلاب اهواز با اتهام «تبلیغ علیه نظام از طریق ترویج مسیحیت» به پانزده سال حبس محکوم شد.
به گزارش وبسایت هرانا، جلسه رسیدگی به اتهامات او، روز هفتم خرداد ماه در شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز به ریاست فتحینیا تشکیل شد.
در این جلسه دادگاه، این نوکیش مسیحی با اتهاماتی از جمله «عضویت در دسته یا جمعیتهایی با هدف برهم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام از طریق ترویج مسیحیت صهیونیستی» به پانزده سال حبس، محکوم شد.
یاسین موسوی، پیشتر در تاریخ سوم دی ماه ۱۴۰۲، به همراه شمار دیگری از نوکیشان مسیحی در شهر ایذه بازداشت شد. او پس از تحمل بیست روز حبس انفرادی در وزارت اطلاعات، به زندان شیبان اهواز منتقل شد.
این نوکیش مسیحی پس از گذراندن ۱۵ ماه حبس، در تاریخ یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳، با تودیع وثیقه از زندان شیبان اهواز آزاد شد.
موسوی پیشتر نیز در مهر ماه ۱۳۹۶، فروردین ماه ۱۴۰۰ و آبان ماه ۱۴۰۱، سابقه بازداشت و تحمل حبس به دلیل فعالیتهای عقیدتی داشته است.
کمیته حقیقت یاب سازمان ملل روز ۱۸ اسفند سال گذشته اعلام کرد که «نقض حقوق بشر» در ایران به شکل خاص زنان، کودکان و اقلیت های اتنیکی و دینی و مذهبی را تحت تاثیر قرارداده است.
به گزارش سازمان «ماده ۱۸»، فعال در حوزه حقوق مسیحیان، شمار مسیحیان بازداشتشده در ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی در مقایسه با یک سال قبل از آن از ۱۳۴ نفر به ۱۶۶ نفر افزایش یافته است.
بنا بر گزارش این سازمان غیرانتفاعی، ۲۲ تن از مسیحیان ساکن ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی به اتهاماتی از قبیل «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی» با احکام قضائی مواجه شده و ۲۱ تن از آنها راهی زندان شدهاند.
سازمان «ماده ۱۸» اضافه کرده که با وجود به رسمیت شناختهشدن سه اقلیت دینی زرتشتی، یهودی و مسیحی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، نوکیشان مسیحی به رسمیت شناخته نشده و از بسیاری از حقوق شهروندی در ایران محروم هستند.