لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۶

نماینده مجلس شورای اسلامی درباره بستن تنگه هرمز: تا اقیانوس منجمد جنوبی هم اعمال قدرت می‌کنیم


تنش در تنگه هرمز
تنش در تنگه هرمز

در پی لغو مجوز استفاده از پرچم پاناما برای ۱۳۶ کشتی مرتبط با جمهوری اسلامی، یک عضو مجلس شورای اسلامی این اقدام را «جنگ روانی» دانست و گفت اگر این روند ادامه یابد، علاوه بر تنگه هرمز، «تا محدوده اقیانوس منجمد جنوبی» را نیز خواهند بست.

به گزارش وب‌سایت «تجارت نیوز» در روز سه‌شنبه چهارم بهمن، فریدون عباسی دوانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، ادعا کرد که «پس گرفتن پرچم‌های پاناما تأثیری در صادرات نفت ایران ندارد» و «روش‌های مختلف» جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریم‌ها «همچنان پا بر جا است.»

عباسی اضافه کرد: «اگر تهدیدی متوجه کشور شود، تنگه هرمز که سهل است، محدوده اختیارات را تا اقیانوس منجمد جنوبی هم گسترش می‌دهیم، چرا که ایران هیچ محدودیتی ندارد.»

به عقیده او، اقدام پاناما و «امثال» آن، «صرفا جنگ روانی است و نباید در مقابل آن کوتاه آمد.»

هادی حق‌شناس، کارشناس اقتصادی، نیز معتقد است که پرچم پاناما «آن‌چنان اثرگذار» نیست و «کشورهای مختلفی حاضرند به کشتی‌های ایرانی پرچم بدهند.»

به گفته او اقدام پاناما در لغو مجوز استفاده از پرچمش برای نفت‌کش‌های ایرانی «تنها به مسائل سیاسی» از جمله «تحریم‌های فروش نفت، نپیوستن به اف‌ای‌تی‌اف، و نداشتن ارتباطات بین‌المللی» مربوط است.

اما مرتضی بهروزی‌فر، کارشناس انرژی، با اشاره به استفاده ایران از پرچم‌های پاناما برای دور زدن تحریم‌های نفتی، گفته است که با تصمیم جدید این کشور، «صادرات نفت ایران با چالش‌های بیشتری» روبه‌رو خواهد شد.

اداره دریانوردی پاناما که ثبت کشتی‌ها را مدیریت می‌کند، هفته گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اداره ثبت پاناما ۱۳۶ کشتی را که ارتباط مستقیم آنها با شرکت ملی نفت ایران ثابت شده بود، لغو کرد.»

به گفته سخنگوی اداره دریانوردی پاناما، یک پنجم از ۶۷۸ کشتی که این اداره از سال ۲۰۱۹ تاکنون پرچم آنها را به دلایل مختلف پس گرفته است، با ایران مرتبط بودند.

جب بوش، فرماندار سابق فلوریدا، روز دوشنبه ۲۶ دی از دولت ایالات متحده خواسته بود پاناما را تحت فشار قرار دهد تا از «کمک کردن» به جمهوری اسلامی ایران برای دور زدن تحریم‌ها دست بردارد.

آقای بوش یکی از اعضای سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» است؛ سازمانی که هدف خود را جلوگیری از تبدیل شدن جمهوری اسلامی ایران به یک ابرقدرت منطقه‌ای مجهز به سلاح هسته‌ای تبیین کرده است.

XS
SM
MD
LG