لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۳

فرزانه میلانی، استاد دانشگاه، شاعر و نویسنده


فرزانه میلانی، استاد دانشگاه، شاعر و نویسنده
فرزانه میلانی، استاد دانشگاه، شاعر و نویسنده

نام فرزانه میلانی در فهرست استادان آمریکائی – ایرانی موفق پس از انقلاب ایران، در فهرست نویسندگان بسیار موفق و در فهرست کسانی دیده می شود که جوائز متعدد و با ارزشی به سبب تلاش های گسترده شان در زمینه فرهنگ، زبان و حقوق انسانی دریافت کرده اند.

کارنامه درخشان دکتر فرزانه میلانی شاید که درکنار صدها و صدها کارنامه درخشان دیگر زنان و مردان موفق ایرانی – چه در آمریکا و چه در سایر کشورهای جهان – نشسته باشد، اما ویژه گی کارنامه خانم میلانی در گوناگونی آنست.

دکتر فرزانه میلانی در تهران زاده شده است و هر چند که پیش از انقلاب ایران به آمریکا آمده است، اما دوران شکوفائی و درخشش شخصیت آکادمیک و انسانی وی در آمریکا – در دموکراسی آمریکا – شکل گرفته است.

دکتر فرزانه میلانی که هم شاعر است و هم نویسنده، تا بحال بیش از یکصد مقاله پژوهشی به زبان های فارسی و انگلیسی نگاشته است. علاوه بر آن، سردبیر میهمان در ٢ شماره از مجله نامه دیگر، ایران نامه و مطالعات ایران بوده است که از سوی جامعه بین المللی برای مطالعات ایرانی انتشار می یافت.

خانم دکتر میلانی بین سال های ١٩٩۴ تا ١٩٩۶ مدیر انجمن مطالعات زنان خاور میانه در آمریکا بوده و بیش از ۱۵۰ بار در آمریکا و در سراسر جهان به ایراد سخنرانی پرداخته است.

در سال ١٩٩٢ میلادی کتاب دکتر فرزانه میلانی توسط انتشارات دانشگاه سیراکیوز منتشر شد. این کتاب که در حال حاضر برای شانزدهمین بار زیر چاپ رفته است، پدیداری صدای زنان نویسنده ایرانی است.

در کنار تاًلیف کتاب و سرودن شعر، دکتر میلانی به ترجمه سروده های برخی از شعرای مشهور معاصر مانند سیمین بهبهانی نیز اقدام کرده است. دکتر میلانی به همراه کاوه صفا گزیده ای از سروده های خانم بهبهانی را بنام « فنجانی از آفتاب» به انگلیسی برگرداند و به همین سبب به دریافت جایزه اویس روت١ نائل آمد.

دکتر فرزانه میلانی استاد ادبیات فارسی و مطالعات زنان در دانشگاه ویرجینیا، اخیراً در مقاله مفصلی با عنوان « در باره اسارت زنان در جهان اسلام» می نویسد در سال های اخیر در آمریکا در این باره کتاب به فراوانی نگاشته شده است، اما یکی از انواع ویژه این نوع کتابها، یک گروه طبقه بندی شده از داستان زندگی زنان است که بیش از همه مورد توجه قرار گرفته است. نوشته هائی که هم مورد توجه سیاستمداران واقع شده، هم جلب توجه مردم را در کنار داشته و هم نگاه ناشران کتاب و رسانه ها را بخود جلب کرده است.

در برخی از این خاطرات و شرح حال ها و زندگی نامه های خود نوشته، زن مسلمان، یک زندانی واقعی است که در حجاب اجباری خود قفل شده است. این زن هیچ صدائی ندارد، پیدا نیست. هیچ جائی برای گریز نمی بیند، هیچ پشتیبان و سرپناهی برایش دیده نمی شود.

آزادی نیست و حرکتی وجود ندارد. اسارت، سرنوشت اوست.

دکتر فرزانه میلانی می نویسد چنین است که زندگی زن در اسلام، وارد دنیای غرب می شود.

دکتر میلانی تحقیق مفصل خود را با این مسئله به پایان می رساند که هر چند این زن مسلمان بصورت یک اسیر نشان داده می شود اما می توان وی را به عنوان یک زن آرام و میانه رو، یک قدرت منطبق با دنیای مدرن، زنی که به فضا می رود و زنی که می تواند از بند ها، قفس ها، پنجره های بسته و مرزها و درهای بسته و همچنین دروازه های آهنین بگذرد نیز، شناسائی کرد.

١Lois Roth Literary Award

برای تهیه این « زندگینامه» از منابع گوناگون از جمله منابعی که در زیر آورده می شود، استفاده شده است:

١Wikipedia

٢Studies in Women and Gender at UVA

People: Farzaneh Milani/April 1, 2010

٣Background by F-Milani

XS
SM
MD
LG