لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۱

فرشاد مومنی، بودجه ۱۴۰۲ را اصرار دولت بر تعمیق انحطاط دانست


فرشاد مومنی (استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی)
فرشاد مومنی (استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی)

فرشاد مومنی، استاد اقتصاد، بودجه سال جاری را در راستای «تعمیق انحطاط» ارزیابی کرده و خواستار اصلاح آن شد.

این استاد دانشگاه علامه طباطبایی، با اشاره به افزایش بیش از ۹۰ درصدی بودجه عمرانی، ظرفیت اجرایی برای صرف این بودجه از سوی دولت را مورد پرسش قرار داد.

به گفته فرشاد مومنی، علیرغم تخصیص حدود ۲۶۰ هزار میلیارد تومان برای ایجاد فرصت‌های شغلی در سال گذشته، حکومت هیچ هزینه‌ای را در طول ۸ ماه صرف تحقق این هدف نکرده بود.

این کارشناس اقتصادی در بخشی از گفتگویش با سایت شفقنا، از پاک‌شدن تمام مسائل کلیدی کشور در سند ۱۴۰۲ خبر داده و تاکید کرده که هیچ حرفی درباره بحران پاسخگویی حاکمیت به وظایفش از قبیل مسکن، تغذیه، درمان و آموزش در این سند ذکر نشده است.

فرشاد مومنی همچنین عدم تعیین نرخ ارز در بودجه امسال را استمرار فلاکت‌بارتر تجربه سال گذشته در زمینه بازی با نرخ ارز به وسیله دولت توصیف کرد.

نرخ ارزهای خارجی در سال گذشته رشدی بی‌سابقه را تجربه کرد، به طوری‌ که بهای هر دلار آمریکا در بازار آزاد ایران به رکورد تاریخی ۶۰ هزار تومان رسید.

این عضو هیات علمی، حذف ابزار محرومیت‌شناسی در بودجه را ۱۴۰۲ را با هدف مخفی کردن پهنه‌های محرومیت در ایران دانست.

فرشاد مومنی تاکید کرد: «این مسئولیت‌گریزی‌ها در شرایطی رخ می‌دهد که بی‌سابقه‌ترین جهش‌ها در شاخص فلاکت را تجربه می‌کنیم و ادعای توجه به محرومان از سوی آقایان گوش همه را کر کرده است.»

بنا بر گزارش بانک جهانی از «چشم‌انداز اقتصادی جهان»، رشد اقتصادی ایران در سال جاری میلادی به ۲.۲ درصد کاهش خواهد یافت.

فرشاد مومنی در بخش دیگری از اظهاراتش، مسکوت گذاشتن افزایش نرخ بهره به اسم نگرانی تورم و بهره‌وری را موجب افزایش فلاکت کارگرها خواند.

کارگران در اعتراض به اوضاع معیشتی و نرخ پایین دستمزدها ، در سالهای گذشته بارها دست به تجمعات خیابانی زده‌اند.

فرشاد مومنی، راهکار کنترل تورم و رونق تولید را در توقف رویه‌های فاسد و ضدتوسعه دانسته و تصریح کرد «حکومت باید برای تحقق این هدف دست به انتخاب راهبردی بزند.»

بانک جهانی پیش‌بینی کرده که علاوه بر ادامه تورم ۴۴ درصدی در سال جاری میلادی، افت رشد اقتصادی ایران در سال آینده میلادی ادامه یابد.

XS
SM
MD
LG