لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۸

وکیل خانواده آدینه‌زاده: با همان سرعت رسیدگی به پرونده عجمیان، دادخواهی ما را به نتیجه برسانید


خسرو علی‌کردی، وکیل خانواده ابوالفضل آدینه‌زاده. آرشیو
خسرو علی‌کردی، وکیل خانواده ابوالفضل آدینه‌زاده. آرشیو

خسرو علی‌کردی، وکیل خانواده ابوالفضل آدینه‌زاده، در نخستین سالگرد کشته شدن این نوجوان به دست نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی، بر سر مزارش گفت که علی‌رغم «پیگیری‌های متعدد»، هنوز پرونده دادخواهی به نتیجه نرسیده است.

آقای علی‌کردی در ادامه سخنانش خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی گفت: «ما بر اساس آموزه‌های دینی خودتان که می‌گویید عدالت، اساس هر حکومت است و اینکه می‌گویید اگر یک انسان بی‌گناهی کشته شود، گویی همه انسان‌های روی کره زمین کشته شده‌اند، دادخواه قتل فجیع و ناجوانمردانه ابوالفضل آدینه‌زاده هستیم.»

او افزود: «با همان سرعتی که به قتل خانه اصفهان رسیدگی کردید و با همان سرعتی که به پرونده روح‌الله عجمیان رسیدگی کردید و در رابطه با سایر کسانی که به حکومت منتسب بودند، مجازات‌ها را اجرا کردید، ما نیز تقاضای به ثمر رسیدن دادخواهی خود را داریم.»

روح‌الله عجمیان، بسیجی کشده شده در جریان اعتراضات اخیر ایران بود که شانزده تن در رابطه با مرگش متهم شدند و حکم اعدام دو تن از آنها؛ محمدمهدی کرمی و محمد حسینی پس از تأیید در دیوان‌عالی کشور در ۱۷ دی ماه سال گذشته اجرا شد.

ابوالفضل آدینه‌زاده، نوجوان شانزده ساله در ۱۶ مهر سال قبل در جریان سرکوب اعتراضات سراسری، بر اثر شلیک ده‌ها گلوله ساچمه‌ای به دست نیر‌وهای حکومتی جمهوری اسلامی در مقابل دانشگاه فردوسی مشهد کشته شد.

همزمان با نخستین سالگرد کشته شدن ابوالفضل، پدرش در حساب اینستاگرام خود از تخریب گل‌آرایی مزار فرزندش توسط یک مأمور که او را «سرهنگ» معرفی می‌کند خبر داد. پیشتر، شیشه روی سنگ مزار ابوالفضل را نیز به دلیل نوشته شدن شعار «زن،زندگی، آزادی؛ مرد،میهن، آبادی» شکسته بودند.

از زمانی که ابوالفضل آدینه‌زاده به دست مأموران جمهوری اسلامی کشته شد تاکنون، خانواده او پیگیر این پرونده بوده‌اند ولی نه تنها پاسخی نگرفته‌اند بلکه بیشتر تحت فشار قرار گرفتند.

آنها در جلسه اول بررسی شکایت‌شان از مأموری که به فرزندشان شلیک کرده و باعث مرگ او شده بود، پیشنهاد دیه را نپذیرفتند و خواستار مجازات آن مأمور شدند.

در روز ۲۶ خرداد، یک روز قبل از سالروز تولد ابوالفضل، مادر، پدر و خواهر او که با دسته‌گل برای یادبود این نوجوان جان‌باخته در سرکوب اعتراضات رفته بودند، با خشونت به دست مأموران حکومتی بازداشت و روز ۳۰ خرداد با تودیع وثیقه آزاد شدند.

یکی از معلمان ابوالفضل آدینه‌زاده نیز پس از برگزاری جشن تولد و حضور در مراسم سالگرداو در مشهد بازداشت شد.

آقای علی‌کردی، وکیل خانواده ابوالفضل آدینه‌زاده، هم در مرداد سال جاری پس از آن‌که با انتشار ویدئویی از برخورد غیر قانونی دادستانی شهرستان فاروج در جریان رسیدگی به پرونده این خانواده خبر داده بود، بازداشت و او نیز مدتی بعد، به قید وثیقه از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شد.

XS
SM
MD
LG