لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۴

کارشناسان از «فجایع» محیط زیستی ایران می‌گویند؛ اما ابراهیم رئیسی «کشورهای توسعه‌یافته» را متهم می‌کند


درخواست کمک از مردم برای اجرای طرح ابراهیم رئیسی؛ کاشت ۱ میلیارد درخت ۱۸ هزار میلیارد تومان هزینه دارد
درخواست کمک از مردم برای اجرای طرح ابراهیم رئیسی؛ کاشت ۱ میلیارد درخت ۱۸ هزار میلیارد تومان هزینه دارد

ابراهیم رئیسی روز شنبه در «اجلاس بین‌المللی مقابله با طوفان‌های ماسه، گرد غبار»، توسعه‌های صنعتی و نظامی در کشورهای «توسعه یافته» را «ظلم به بشر» و محیط زیست عنوان کرد.

رئیس دولت جمهوری اسلامی گفت که کشورهای توسعه یافته «فقط» به فکر توسعه صنعتی و نظامی خودشان هستند و بدون توجه به محیط زیست به هوا، دریا آب، خاک جنگل و فضا ضربه می‌زنند.

رئیسی در حالی کشورهای دیگر را به «بی‌توجهی» نسبت به محیط زیست متهم می‌کند که ایران به گفته کارشناسان محیط زیست به دلیل سیاست‌های نادرست مقام‌های جمهوری اسلامی در طول ۴ دهه گذشته شرایط «اسفناکی» را تجربه کرده است.

شیرین حکیم، مدیر واحد «محیط زیست، امنیت آب و هوایی و بهداشت عمومی» در برلین پیش‌تر به صدای آمریکا گفته بود: «با سوء مدیریت جمهوری اسلامی، وضعیت آب ایران بحرانی شده و صدمه جبران ناپذیری به محیط زیست وارد شده است.»

عیسی کلانتری رئیس پیشین سازمان حفاظت محیط زیست نیز چندی پیش گفت: «ایران ۷ هزار سال سابقه تمدن دارد ولی ما در ۲۵ سال گذشته، آب مملکت را تمام کردیم چون همه اختیارات آب کشور دست یک نفر است.»

او با بیان اینکه «ما به شدت ضد علم حرکت می‌کنیم» به سایت دیده‌بان ایران گفت: «با مصرف آب، همه دریاچه‌ها و تالاب‌ها و رودخانه‌ها خشک شد، همه آب‌های زیرزمینی را بالا کشیدند، بعد می‌گویند چرا مشکلات هست.»

انتشار تصاویری از دریاچه ارومیه در نیمه مرداد ماه، کاربران شبکه‌های اجتماعی را حیرت‌زده کرد و سلمان ذاکر، نماینده این شهر در مجلس شورای اسلامی را واداشت تا بگوید با خشک شدن این دریاچه، زندگی حدود «پنج میلیون نفر» به خطر افتاده و در معرض «بیماری تنفسی» قرار داده است.

علی علیزاده، عضو هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از «ستاد احیای دریاچه ارومیه»، نیز ۱۰ مرداد به «شبکه شرق» گفته بود: هیچ ظرفیت آبی در منطقه برای احیای دریاچه ارومیه وجود ندارد و با برنامه‌های تخیلی، امیدی به احیای دریاچه نیست.

در کنار خشک شدن دریاچه‌ها و تالاب‌ها میزان آلودگی هوا و هجوم ریزگردها به ایران نیز شرایط بحرانی در ایران را رقم زده است.

میزان آلودگی هوا و هجوم ریزگردها در آسمان ایران در حال افزایش است و بر اساس اعلام رسانه‌ها، ۶۰ درصد ایران مورد هجوم ریزگردها قرار گرفته است؛ سازمان محیط زیست ایران می‌گوید مناطقی در شمال غربی ایران با یک موج ریزگرد از منشایی جدید روبرو شده است.

علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست ایران منشا ریزگردهای شمال و شمال شرق کشور را کشور ترکمنستان اعلام کرده اما محمد درویش کارشناس محیط زیست می‌گوید سهم ترکمنستان در افزایش ریزگردها در مازندران را تنها ۱۵ درصد است.

به گفته درویش، تمام دشت ترکمن صحرا و تالاب‌های بین المللی آن منطقه خشک شده‌اند «اگر نحوه تعاملات‌مان را با طبیعت تغییر ندهیم، در استان‌های شمالی با شرایطی وخیم‌تر از اصفهان و سمنان و یزد روبرو خواهیم شد.»

XS
SM
MD
LG