افزایش قیمت اینترنت در ایران واکنشهای بسیاری را به دنبال داشته است. برخی رسانهها این اقدام دولت را مقدمهای بر ایجاد محدودیتهای غیرمستقیم برای استفاده از اینترنت دانستهاند.
روزنامه هممیهن در یادداشتی به این موضوع پرداخته و نوشته است که دولت در تلاش است تا با افزایش قیمت اینترنت، مردم را از فضای مجازی دور کند. این روزنامه با اشاره به شکست دولت در فیلتر کردن اینستاگرام و تلاشهای ناموفق برای سوق دادن مردم به اپلیکیشنهای ایرانی، نتیجه گرفته است که دولت در حال روی آوردن به روشهای اقتصادی برای محدود کردن دسترسی مردم به اینترنت است.
یک نماینده مجلس در واکنش به افزایش قیمت اینترنت آن را غیرقابل توجیه دانسته است. لطفالله سیاهکلی با اشاره به سهم اینترنت در سبد هزینه مردم در سایر کشورها، گفته است که در کشوری مانند آلمان تنها ۱.۲ درصد از حقوق مردم صرف هزینه اینترنت میشود.
روزنامه فرهیختگان نیز در واکنش به ادعای افزایش ۳۰ درصدی بهای اینترنت، نوشته است که این افزایش قیمت در واقع سه برابر شدن قیمت اینترنت است. این روزنامه همچنین به کیفیت بسیار پایین اینترنت در ایران اشاره کرده و گفته است که هزینه واقعی اینترنت برای مردم بسیار بیشتر از قیمت اعلامشده است.
باشگاه خبرنگاران جوان نیز به بررسی بستههای اینترنتی بعد از افزایش قیمت پرداخته است. بر اساس این گزارش، بستههای جدید همراهاول با قیمت هر گیگابایت ۶ هزار تومان عرضه شده است. این قیمت در حالی است که قیمت هر گیگابایت اینترنت در آخرین بسته بلندمدت عرضهشده توسط این اپراتور حدود ۲ هزار تومان بود.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در واکنش به این افزایش قیمت گفته است که هیچیک از بستههای اینترنتی که تا دیروز در دسترس بود نباید حذف شود و بستههای اینترنت نباید بیش از ۳۴ درصد افزایش قیمت داشته باشند.
کارشناسان بر این باورند که افزایش قیمت اینترنت در شرایط تورمی کنونی، بسیاری از مردم را از استفاده از اینترنت منصرف خواهد کرد. این همان چیزی است که دولت در پس این افزایش قیمت دنبال میکند.
اینترنت عرضه شده در ایران به گفته فعالان این حوزه در فهرست ۵ اینترنت ضعیف و کند در جهان قرار دارد.
انجمن تجارت الکترونیک تهران تیرماه سال جاری در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت کیفیـت اینترنـت در ایـران در وضعیـت «بحرانـی» قـرار دارد. بنابر گزارش این انجمن اینترنـت در ایـران، پراختـلال، محـدود و کنـد اسـت.
برهمین أساس تاکید شده است که «در بیـن ۱۰۰ کشـور جهـان بـا بیشـترین تولیـد ناخالـص ملـی، ایـران پـس از میانمـار دومیـن اینترنـت پـر اختلال، پـس از چیـن دومیـن اینترنـت محـدود در جهـان و جـزو ۵ اینترنـت کنـد جهـان اسـت»
انجمن تجارت الکترونیک تهران در این گزارش نوشته است: « ایران در مجموع با ۲ نایب قهرمانی و یک دیپلم افتخار و با ۲۹۴ امتیاز منفی، قهرمان اینترنت بیکیفیت در جهان است.»