لینکهای قابل دسترسی

شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ ایران ۰۷:۰۴

سایه شوم اعدام بر سر ایران؛ از «میدان علیخانی» و «میدان شهدای» اصفهان تا  لاکان رشت و قزلحصار

اعتصاب غذا در زندان قزلحصار با مطالبه «نه به اعدام»
اعتصاب غذا در زندان قزلحصار با مطالبه «نه به اعدام»

در حالی که مردم ایران هنوز از شوک اعدام دو جوان معترض «پرونده‌ میدان علیخانی» اصفهان در بامداد روز سه‌شنبه ۶ مرداد خارج نشده‌اند، منابع حقوق بشری نسبت به خطر اعدام ۴ جوان دیگر این پرونده و خطر صدور حکم اعدام برای ۱۶ معترض دیگر در پرونده‌ای موسوم به «میدان شهدا» در اصفهان ابراز نگرانی می‌کنند.

همچنین با تداوم اعتصاب زندانیان قزلحصار، گزارش‌ها از آغاز تجمع مخالفان اعدام در مقابل زندان لاکان رشت حکایت دارد.

به گزارش منابع حقوق بشری، در حالی که جمهوری اسلامی از اعدام دو متهم پرونده موسوم به «میدان علیخانی» در بامداد ۶ مرداد خبر داد، منابع حقوق بشری می‌گویند‌ چهار متهم دیگر این پرونده به نام‌های قائم حسینی، امیرحسین ملکی، شروین باقریان، و علی دشتی اکنون در آستانه اجرای حکم اعدام قرار گرفته‌اند.

ابراهیم الله‌بخشی، فعال حقوق بشر مقیم خارج ایران، روز سه‌شنبه ۶ مرداد در حساب کاربری خود در ایکس نوشت از خانواده‌های این چهار جوان خواسته شده برای آخرین ملاقات به زندان مراجعه کنند؛ موضوعی که نگرانی‌ها درباره اجرای قریب‌الوقوع احکام اعدام این چهار زندانی را به‌ شدت افزایش داده است.

در «پرونده میدان علیخانی» دست‌کم ۵۹ نفر بازداشت شدند که در نهایت برای ۱۲ نفر از آن‌ها حکم اعدام صادر شد. تا امروز چهار نفر از این محکومان به نام‌های عرفان اسفندیاری، گل‌محمد محمدی، ابوالفضل سپاهی بادجانی، و امیرحسین صفری حسین‌آبادی اعدام شده‌اند.

همزمان، خبرگزاری «هرانا» که ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران است، روز سه‌شنبه اعلام کرد به هویت ۱۶ متهم «پرونده میدان شهدای اصفهان» دست یافته که در ارتباط با اعتراضات دی‌ ۱۴۰۴ بازداشت شده‌اند.

به‌گزارش هرانا، این افراد که اکنون به صورت بلاتکلیف در زندان‌های دستگرد و دولت‌آباد اصفهان نگهداری می‌شوند، با اتهاماتی از جمله «محاربه» و دیگر اتهامات امنیتی روبرو هستند. این افراد در صورت قطعی شدن و صدور حکم محاربه با خطر اعدام روبرو خواهند شد.

در رویدادی دیگر، اعضای خانواده و نزدیکان شماری از زندانیان محکوم به اعدام در زندان لاکان رشت، با آغاز تجمع اعتراضی در مقابل این زندان، خواستار توقف و لغو احکام اعدام شدند.

به گزارش توانا، تجمع‌کنندگان تاکید کردند «نباید اجازه داد محکومان به اعدامِ محبوس در زندان لاکان، به سرنوشت سربداران میدان علیخانی اصفهان دچار شوند.»

آنها ضمن دعوت از دیگران برای پیوستن به این تجمع، تصریح کردند «تا دیر نشده و طناب‌های دار جان انسان‌های دیگری را نگرفته‌اند، باید به پا خیزیم، چرا که جان انسان‌ها خط قرمز و سکوت در برابر ماشین اعدام جمهوری اسلامی به معنای تایید آن است.»

این در حالی است که اعتصاب غذای ۱۵۰۰ زندانی محبوس در بند ۲ زندان قزلحصار کرج، سه‌شنبه ۶ مرداد شانزدهمین روز خود را سپری کرد. خبرگزاری هرانا با انتشار ویدیویی از این اعتصاب گزارش داد: «زندانیان اعتصاب‌کننده از مقامات جمهوری اسلامی می‌خواهند برای تسریع در روند بررسی و تصویب قانون لغو مجازات اعدام اقدام کنند.»

زندانیان واحد ۲ زندان قزلحصار کرج از روز دوشنبه ۲۲ تیر، در اعتراض به اجرای احکام اعدام، به‌ ویژه در پرونده‌های مرتبط با جرائم مواد مخدر، با خودداری از دریافت جیره غذایی زندان، دست به اعتصاب و تحصن زده‌اند.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG