لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۵

عبور دوره انتظار خريد مسكن از ۱۰۰ سال؛ خانه‌دار شدن از مدار خارج شد


تداوم بحران مسکن در ایران
تداوم بحران مسکن در ایران

یک روزنامه چاپ تهران در گزارشی به موضوع مسکن پرداخته و نوشته است که كارگران، كارمندان، بازنشستگان و معلمانی که دستمزدها و حقوق‌های ناچیزی دريافت می‌كنند و ۱۲ ميليون جوان ايرانی كه در آستانه ازدواج قرار دارند، در شرایطی قرار گرفته‌اند كه حداقل تا ۱۰۰ سال دوره انتظار خريد مسكن‌شان بالا رفته است.

روزنامه «اعتماد» در شماره امروز چهارشنبه ۱۵ فروردین ماه نوشته است که شيب سرمايه‌گذاری در بخش مسکن از سال ۱۴۰۰ به بعد رو به كاهش رفته است.

این روزنامه با اشاره به افت شدید معاملات مسکن اعلام کرده که بخش قابل توجهی از مردم قادر به خريد مسكن نيستند، چرا كه با این دستمزدها آنها زير خط فقر قرار گرفته‌اند.

در گزارش این روزنامه از تسهیلات مسکن تحت عنوان «وام‌های دردسرساز» نام برده شده است چرا که به باور نویسنده اينكه يك‌چهارم وام مسکن باید هزینه اوراق شود و مابقی وام مشمول سود ۲۳ درصدی باشد و وامی که هنوز پرداخت نشده مشمول اقساط و سود می‌شود، بسیار عجیب است.

در همین حال روزنامه «دنیای اقتصاد» نیز در شماره امروز خود به موضوع اجاره بها پرداخته و نوشته است که داده‌های رسمی از نبض اجاره نشان می‌دهد رشد ۳۹/۶ درصدی اجاره کشوری و ۵۲ درصدی اجاره تهران در یک‌سال، «عصر جدیدی در بازار اجاره‌نشین‌ها» رقم زده که مشخصه اصلی آن، «امکان جبران رشد هزینه‌های زندگی موجر از محل اجاره‌داری» است.

این روزنامه تاکید کرده است که دو علت اصلی این جهش تورم اجاره، تغییر صعودی سطح تورم عمومی و تورم مسکن طی سال‌های اخیر بوده است که در نقش سکوهای پرواز تند «هزینه اجاره‌‌نشینی» عمل کردند.

برهمین اساس اعلام شده که در بازار کشوری اجاره‌‌نشین‌‌ها، تورم عمومی و تورم سالانه اجاره با هم برابر شده‌‌اند و در تهران، تورم سالانه اجاره از تورم عمومی جلو زده است.

این اتفاقات در بازار مسکن در حالی است که ابراهیم رئیسی وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال و مهار تورم این حوزه را داده بود اما در دو سال و نیم گذشته نه تنها این وعده محقق نشده بلکه با افزایش متوسط بهای مسکن در تهران به بالای ۸۳ میلیون تومان، مردم با پدیده «بد مسکنی» و «فقر مسکن» مواجه شده‌اند.

کارشناسان و فعالان حوزه کارگری نیز اعلام کرده‌اند که ۷۵ درصد از دستمزد کارگران به مسکن اختصاص داده می‌شود و سایر نیازها از جمله غذا، از اولویت آنها خارج شده است.

XS
SM
MD
LG