لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۸:۵۹

اتحاديه اروپا تحريم های خود را عليه ايران به صنايع نفت و گاز گسترش داد


رهبران اتحاديه اروپا روز پنجشنبه در حاشيه نشستی که عمدتاً بر مسائل اقتصادی متمرکز بود، توافق کردند تحريم های عليه ايران را شديدتر کنند. منع سرمايه گذاری در صنايع نفت و گاز ايران و قطع همکاريهای فنی در اين صنايع، بخشی از مجموعه تحريم هايی است که اتحاديه اروپا قصد دارد بر ايران اعمال کند.

اقدام تازۀ اتحاديۀ اروپا بسيار فراتر از تحريم هايی است که شورای امنيت سازمان ملل متحد هفتۀ گذشته عليه ايران تصويب کرد. تحريم ايران به منظور منصرف کردن تهران از فعاليت های غنی سازی صورت می گيرد. غرب معتقد است فعاليت های هسته ای ايران، تلاشی است برای دستيابی به سلاح هسته ای؛ ايران اين اتهام را رد می کند.

تحريم های جديدِ اتحاديه اروپا که ممکن است طی چند هفته آينده به اجرا گذاشته شود، بر تجارت، فعاليت های بانکی، حمل و نقل دريايی و هوايی و بخش های مهم صنايع نفت و گاز ايران تمرکز کرده است. هرمن ون رومپوی رييس شورای اتحاديه اروپا روز پنجشنبه تأکيد کرد زمان برای مقابله با برنامۀ هسته ای ايران رو به اتمام است و می بايست گام های بيشتری برداشته می شد. وی گفت اتحاديه اروپا همچنان نگرانیِ بسياری در مورد برنامۀ هسته ای ايران دارد که انجام اقدام های محدود کنندۀ بيشتر را لازم می کرد.

دويد کامرون نخست وزير بريتانيا نيز گفت اقدام های جديدِ اروپا به جمهوری اسلامی ايران نشان می دهد که سياست هسته ای ايران «غير قابل پذيرش» است. نخست وزير بريتانيا گفت به اعتقاد وی اين تحريم ها نشان دهندۀ ديدگاهِ اروپاست که تلاش ايران برای دستيابی به سلاح هسته ای غيرقابل پذيرش است.

روسيه روز پنجشنبه به شدت از اتحاديه اروپا و آمريکا به خاطر اعمال تحريم ها بيشتر عيله ايران خارج از ساختار شورای امنيت، انتقاد کرد. اين انتقاد در حالی صورت گرفت که وزير دفاع آمريکا نيز در اين روز برخورد روسيه در مورد برنامه هسته ای ايران را «اسکيزوفرنيک يا روان گسيخته» توصيف کرد. رابرت گيتس که روز پنجشنبه در مقابل سنای آمريکا شهادت می داد گفت باوجود روابط اقتصادی روسيه با تهران اين کشور تهديد امنيتی ايران را درک می کند.

در رويدادی ديگر در همين رابطه وزارت امور خارجۀ ترکيه می گويد قطعنامۀ تحريمی جديد شورای امنيت عليه ايران تأثير کمی بر روابط ترکيه و ايران خواهد گذاشت. منابع ديپلماتيک وزارت امور خارجه ترکيه در گفتگو با روزنامه حُرّيت اعلام کردند قطعنامۀ جديد شورای امنيت بر همکاری ترکيه و ايران در بخش انرژی تأثير نمی گذارد و ترکيه تنها بايد کنترل مرزهای خود را بيشتر کند و برای مثال کشتی های ايرانی را مورد بازرسی بيشتری قرار دهد. به رغم رأی منفیِ ترکيه به قطعنامۀ تحريمی شورای امنيت اين کشور پيش از اين تأکيد کرده است که از قطعنامۀ سازمان ملل متحد پيروی خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG