لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۶

آلمان یا فرانسه، میزبان احتمالی ساز و کار اروپا برای ارتباط مالی با ایران


ایران و اتحادیه اروپا به‌ همراه چین و روسیه، اوایل مهرماه سال جاری، از ایجاد ساز و کاری ویژه برای تسهیل روابط تجاری با ایران تحت توافق برجام خبر دادند.
ایران و اتحادیه اروپا به‌ همراه چین و روسیه، اوایل مهرماه سال جاری، از ایجاد ساز و کاری ویژه برای تسهیل روابط تجاری با ایران تحت توافق برجام خبر دادند.

یک روزنامه آمریکایی خبر داد این احتمال وجود دارد که یکی از دو کشور آلمان یا فرانسه میزبانی ساز و کار ویژه مالی اتحادیه اروپا برای ارتباط با ایران (SPV) را بپذیرند.

روزنامه وال استریت جورنال به نقل از «دیپلمات‌های مستقر در بروکسل» نوشت که آلمان و فرانسه به دنبال طرحی هستند که بر اساس آن یکی از این دو کشور میزبان این ساز و کار باشند. این روزنامه اضافه کرد که بریتانیا هم مشغول بررسی راه‌های پیوستن احتمالی به این طرح است.

ایران و اتحادیه اروپا به‌ همراه چین و روسیه، اوایل مهرماه سال جاری در حاشیه اجلاس مجمع‌عمومی سازمان‌ملل، از ایجاد ساز و کاری ویژه برای تسهیل روابط تجاری با ایران تحت توافق برجام، ازجمله در مورد صادرات نفت، خبر دادند.

آن‌گونه که وال‌استریت جورنال نوشت، براساس این طرح در صورتی که هر یک از دو کشور آلمان و فرانسه میزبانی این ساز و کار را بپذیرند، رئیس آن از کشور دیگر خواهد بود.

قرار است گفت‌وگوها درباره این طرح - که هنوز نهایی نشده - در جریان نشست سران گروه ۲۰ در آرژانتین، که در انتهای ماه جاری میلادی برگزار خواهد شد، ادامه پیدا کند.

این ساز و کار به شرکت‌های اروپایی که خواهان تجارت و حفظ ارتباط مالی با ایران هستند، اجازه خواهد داد که تحریم‌های آمریکا علیه ایران را دور بزنند.

پیش از این اتریش و لوکزامبورگ میزبانی این ساز و کار را رد کرده بودند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده اردیبهشت ماه اعلام کرد که واشنگتن از برجام خارج می‌شود و تحریم‌های آمریکا که پس از اجرای توافق لغو شده بودند بار دیگر به اجرا در می‌آیند.

رئیس جمهوری آمریکا درباره دلیل خروج از برجام گفت که برجام دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای را به طور کامل قطع نمی‌کند، جلوی توسعه برنامه موشکی ایران را نگرفته و موجب تهاجمی تر شدن رفتار ایران در منطقه شده است، به همین دلیل آمریکا از آن خارج می شود. او اضافه کرده بود که آماده مذاکره برای رسیدن به توافقی بهتر است.

دولت های اروپایی با تصمیم او برای خروج از برجام مخالفت کرده‌اند و سعی دارند که این توافق را حفظ کنند؛ امری که با بازگشت تحریم های سخت آمریکا دشوارتر شده است.

سیگال مندلکر معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا در امور اطلاعات مالی و تروریسم ایالات متحده، پیش از این اعلام کرده بود از ایده اروپایی ها برای ایجاد ساز و کار ویژه مالی با ایران برای دور زدن تحریم‌های آمریکا نگرانی ندارد، چرا که شرکت‌های اروپایی در حال خروج از ایران و توقف فعالیت‌هایشان هستند.

علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، روز دوشنبه در جریان سمینار «همکاری‌های هسته‌ای ایران و اروپا» به اتحادیه اروپا هشدار داد اگر به تعهداتش در زمینه بهره‌مند شدن تهران از منافع اقتصادی برجام عمل نکند این وضعیت «عواقب ناگوار» و «غیرقابل پیش‌بینی» به دنبال خواهد داشت.

عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی، نیز هفته جاری گفت: «اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا، بهره‌مندی ایران از مزایای برجام را به صفر نزدیک کرده است». او پیش از این هم گفته بود که یکی از دلایل ناکامی اروپا در عدم ثبت رسمی «اس.پی.وی» در این مدت «فشار سنگین آمریکا» است.

ایران پیش از این تهدید کرده بود که اگر موفق به فروش نفت خود و دریافت درآمد حاصل از آن نشود، ممکن است از برحام خارج شود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG