لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۷

بورل به‌دنبال «تعلیق گفت‌وگوی سیاسی» اتحادیه اروپا با اسرائیل


جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا.

خبرگزاری رویترز به نقل از چهار دیپلمات اعلام کرد جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به دلیل نقض احتمالی حقوق بشر در جنگ غزه پیشنهاد کرده است این اتحادیه گفت‌وگوی سیاسی با اسرائیل را تعلیق کند.

بر اساس این گزارش، بورل روز چهارشنبه در نامه‌ای به وزرای خارجه اتحادیه اروپا به نگرانی‌های جدی در مورد نقض احتمالی قوانین بین‌المللی بشردوستانه در غزه اشاره کرد و گفت: «تاکنون به این نگرانی‌ها به اندازه کافی توسط اسرائیل رسیدگی نشده است.»

گفت‌وگوی سیاسی در توافقنامه گسترده‌تری درباره روابط بین اتحادیه اروپا و اسرائیل، از جمله روابط تجاری گسترده که در ژوئن سال ۲۰۰۰ میلادی لازم‌الاجرا شد، گنجانده شده است.

بورل در این نامه نوشته اس: «با توجه به ملاحظات فوق، من پیشنهادی را ارائه خواهم کرد که اتحادیه اروپا باید به بند حقوق بشر برای تعلیق گفتگوهای سیاسی با اسرائیل استناد کند.»

تعلیق گفت‌وگوی سیاسی با اسرائیل نیاز به موافقت همه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا دارد، که به گفته دیپلمات‌ها بسیار بعید به نظر می‌رسد.

درخواست آمریکا از اسرائیل برای توقف‌های «واقعی و طولانی‌مدت» در جنگ

از سوی دیگر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه ۲۳ آبان از اسرائیل خواست تا اقدامات بیشتری از جمله ایجاد توقف‌های «واقعی و طولانی‌مدت» در جنگ برای تسهیل کمک‌رسانی به غزه انجام دهد.

پس از پایان مهلت ۳۰ روزه آمریکا به اسرائیل برای انجام اقداماتی در رسیدگی به وضعیت انسانی در غزه در روز سه شنبه ۲۲ آبان، وزارت امور خارجه این کشور به این نتیجه رسید که اسرائیل مانع کمک‌رسانی نمی‌شود و قوانین ایالات متحده در این رابطه را نقض نمی‌کند.

هشت گروه امدادی بین‌المللی گفته‌اند که اسرائیل نتوانسته است خواسته‌های آمریکا برای تسهیل دسترسی به کمک‌های بشردوستانه را برآورده کند و کارشناسان امنیت غذایی نیز نسبت به احتمال قحطی قریب‌الوقوع در بخش‌هایی از غزه هشدار داده‌اند.

آقای بلینکن، روز چهارشنبه ۲۳ آبان به خبرنگاران در بروکسل گفت که اسرائیل گام‌هایی برای بهبود کمک‌رسانی به غزه برداشته است؛ ولی اجرایی شدن این اقدامات، مستلزم تداوم آنها است.

وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به مناطقی که اسرائیل در آنجا هنوز خواسته‌های آمریکا را برآورده نکرده است، گفت که این کشور باید دستور تخلیه در آنها را لغو کند تا افرادی که آواره شده‌اند بتوانند به خانه خود بازگردند و عبور کامیون‌های تجاری به غزه از سر گرفته شود.

آقای بلینکن گفت که اسرائیل به اهدافی که برای خود تعیین کرده بود یعنی نابودی رهبری حماس و اطمینان از این که این گروه دیگر قادر به انجام حمله‌ای گسترده نیست، دست پیدا کرده و اکنون زمان پایان دادن به جنگ است.

وزیر امور خارجه آمریکا با تأکید بر داشتن برنامه‌ای روشن برای آینده غزه گفت: «باید مطمئن شویم که اگر اسرائیل تصمیم به پایان دادن به جنگ گرفت و راهی برای بیرون آوردن گروگان‌ها پیدا کردیم، برنامه روشنی داشته باشیم تا اسرائیل بتواند از غزه خارج شود و حماس نیز به آنجا باز نگردد.»

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، که دوره ریاست‌جمهوری او در پایان دی ۱۴۰۳ تمام می‌شود و جای خود را به دونالد ترامپ خواهد داد، از زمان حمله تروریستی حماس به اسرائیل در مهر ۱۴۰۲ از اسرائیل حمایت کرده است.

دونالد ترامپ نیز که از حامیان سرسخت اسرائیل است از قصد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، برای نابودی حماس به شدت حمایت کرده، و وعده داده است برای خاورمیانه صلح به ارمغان آورد.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ عمدتا غیرنظامی کشته و بیش از ۲۵۰ نفر دیگر از جمله زنان، کودکان، و سالمندان به گروگان گرفته شدند.

به دنبال این حمله، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی حماس و بازگرداندن گروگان‌های ربوده‌شده آزاد کرد. هنوز حدود ۱۰۰ در اسارت حماس در غزه به سر می‌برند و بنا بر گزارش‌ها برخی از آنها کشته شده‌اند.

در این مدت هزاران تن، از جمله بسیاری از غیرنظامیان، نیز بر اثر جنگ در غزه جان باخته‌اند.

گروه حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

XS
SM
MD
LG