خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی از افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان خبر داد.
بنابر این گزارش این اقدام در پی اظهارات وزیر نیرو در ابتدای آبان رخ داده که اعلام کرده بود «بر اساس قانون مانع زدایی صنعت برق تکلیف شده است که قیمت برق افزایش پیدا کند و مطابق با قانون وزارت نیرو نباید وابسته به بودجه دولتی باشد.»
عباس علیآبادی گفته بود: «بر اساس قانون دولت موظف است دیگر نقشی در تامین ریالی برق نداشته باشد و مردم باید برق مورد نیاز خود را خریداری کنند.»
مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر نیز در تایید این روند گفته بود که «ساختار تعرفهگذاری بهگونهای طراحی شده است که بیشترین یارانه را مشمول مشترکانی میکند که در محدوده الگوی مصرف قرار گرفتهاند و قبضهای برق ارزانتری دریافت میکنند.»
مدیرعامل توانیر گفته بود که مشترکان پرمصرف باید از هم اکنون باید به فکر تامین مصرف مازاد بر الگو از روشهای دیگر مانند خرید برق از تابلو برق سبز و یا استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و یا استفاده از ذخیره سازها باشند.
در همین رابطه عبدالامیر یاقوتی، مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر در این خصوص گفت: «قبض برق مشترکینی که بیش از الگو مصرف کرده و در زمره خیلی پر مصرفها قرار میگیرند بیشتر تحت تاثیر این تغییر الگو قرار خواهد گرفت.»
ناترازی برق در ایران باعث شده است تا جمهوری اسلامی قطع سراسری برق و افزایش تعرفههای برق را در دستور کار قرار دهد. برهمین اساس اعلام شده است که ناترازی برق در حال حاضر ۲۰ هزار مگاوات است که در سال آینده تا ۳۰ هزار مگاوات افزایش پیدا خواهد کرد.
به گفته کارشناسان رفع ناترازی برق در کوتاه مدت ممکن نیست و این روند در سال آینده تشدید خواهد شد. جمهوری اسلامی همچنین به گفته وزیر نیرو به دنبال واردات برق از روسیه است.