معاون رياست جمهوری مصر مذاکرات با اخوان المسلمين، بزرگترين گروه اپوزيسيون در آن کشور و ديگر جناح های مخالف را شروع کرده است و سعی می کند برای شورش دو هفته ای مردمی عليه دولت راه حلی بيابد.
عمر سليمان روز شنبه با نمايندگان اخوان المسلمين، احزاب سکولار مخالف و چهره های سياسی مستقل ملاقات کرد. محمد مُرسی رهبر ارشد در گروه اخوان المسلمين به آسوشيتد پرس گفت اين گروه اسلامی به خواست خود در پايان دادن به حضور ۳۰ ساله حسنی مبارک رئيس جمهوری در صحنه قدرت پابرجاست.
اين مذاکرات، پس از سال ها، نخستين مذاکرات علنی ميان دولت و گروه منحله اخوان المسلين است، که به فقرای کشور خدمات اجتماعی ارائه می دهد و اعضايش در پارلمان به عنوان نمايندگان مستقل عمل می کنند.
روز يکشنبه، هزاران فعال مخالف دولت برای سيزدهمين روز متوالی ميدان تحرير قاهره را در اشغال داشتند و عهد کردند تا زمانی که آقای مبارک استعفا ندهد، بی اعتنا به درخواست های دولت برای خالی کردن ميدان و بازگشت به سر کار، در آنجا باقی بمانند.
بسياری از معترضين می گويند از آن بيم دارند که دولت سعی کند با اصلاحات دموکراتيک ظاهری جنبش آنان ازهم بپاشاند.
آقای مبارک با قول کنار رفتن از قدرت پس از انتخابات رياست جمهوری که قرار است در ماه سپتامبر انجام گيرد به اعتراض ها پاسخ داده است.
در همين حال اعضای کميته اجرائی حزب حاکم دموکراتيک ملی، در يک ژست آشتی جويانه ديگر نسبت به معترضين، روز شنبه استعفا دادند، که جمال، پسر آقای مبارک نيز يکی از آنان است. اما رئيس جمهوری در مقام رهبری حزب باقی مانده است.
خبرگزاری دولتی مصرمی گويد اين حزب، حُسام بدراوی را برای احراز مقام دبيرکلی نامزد کرده است که جانشين صفوت الشريف شود. بعضی از مصری ها بدراوی را يک اصلاح طلب می شناسند.
معترضين مخالف مبارک در ميدان تحرير استعفای کميته اجرائی حزب را به عنوان اقدامی توخالی و بی ثمر رد کردند. اما يک مقام آمريکائی اين استعفا را گامی مثبت در مسير تغييراتی ناميد که به اعتقاد واشنگتن ضروری است. اين مقام گفت آمريکا درعين حال منتظر برداشتن گام هائی ديگر توسط دولت مصر است.
سازمان ملل متحد تخمين می زند که از هنگام شروع اعتراض های ضد مبارک در مصر بيش از ۳۰۰ نفر کشته و هزاران نفر مجروح شده اند.