تحقیقگران فدرال و مردم محل به جستجو برای یافتن طراح یا طراحان حمله مرگبار به دوندگان و تماشاگران در مسابقه دو ماراتن بوستون شدت بخشیده اند. در دو انفجارکه در فاصله چند دقیقه از هم در نزدیک خط پایان مسابقه در ناحیه تجاری مرکز شهر روی داد، سه تن جانسپردند و ده ها نفر ناقص العضو یا مجروح شدند. باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در سخنانی پس ازحمله آن را یک تراژدی نامید، اما دیگر مقامات دولت می گویند با این واقعه به عنوان یک حمله تروریستی برخورد می شود.
بمب گذاری ها بر هزاران نفر اثر گذاشت؛ ظاهراً زمان انجام آن چنان تعیین شده بود که جمعیت بزرگی را که برای مسابقه جمع شده بودند هدف بگیرد. این مسابقه ماراتن، که از ۱۸۹۷ هرسال برای کمک به بزرگداشت تعطیل محلی (روز «پاتریوت» و آغاز بهار) برگزار شده است، یکی از رویدادهای ورزشی عمده ای است که دوندگان و تماشاگران از سراسر جهان را جذب می کند. در حقیقت، برنده امسال رقابت های مردان از اتیوپی و قهرمان زنان دونده ای اهل کنیا بود. متاسفانه، پیروزی های آنها اینک تحت الشعاع حمله قرار گرفته و در میان دود و آواری که خیابان بویلستون را پوشانده گم شده است.
انگیزه حمله معلوم نیست، و پاسخ ها برای این پرسش که چگونه چنین اتفاقی ممکن است بیافتد اندک. اما، آنچه روشن است این که خشونت بی معنا علیه مردان، زنان و کودکان بی گناه بار دیگرنشان داده است آمریکا، همانند کشورهای دیگر در سراسر جهان، در برابر چنین رویدادهایی آسیب پذیراست. وقتی دو بمب اتومبیلی در خارج از دادگاه ها در موگادیشو، پایتخت سومالی، منفجر شد، ۱۹ تن جانسپردند و دهها نفر مجروح شدند. سلسله حملات سحرگاهی در شهرهای عراق دست کم ۱۳ کشته و بیش از ۲۰۰ مجروح برجا گذاشت.
بنابراین، در این مقوله نوعی همبستگی درد و رنج وجود دارد، که به آمریکاییان امکان می دهد تهدیدهایی را که در برابر دیگر ملت های جهان قراردارد بهتر بفهمند. و مانند کسانی که در موگادیشو، بغداد، مومبای و دیگر شهرها قربانی می شوند، مردم بوستون و آمریکا دورهم جمع خواهند شد، به هم خواهند رسید و پیش خواهند رفت.