شماری از فعالان اقتصادی نسبت به شرایط پیش رو اظهار نگرانی کرده و اعلام کردهاند که هیچ امیدی به سال۱۴۰۳ نیست و بانک مرکزی اقدام به جیرهبندی ارز کرده است.
یک عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی در همین رابطه به روزنامه دنیای اقتصاد گفته است که ارز به شکل جیرهبندی میان وزارتخانههایی که واردات دارند از جمله صمت، کشاورزی و بهداشت و درمان تقسیم شدهاست.
کیوان کاشفی همچنین گفته که این وزارتخانهها نیز خود بخشنامههایی بسیار سختگیرانه و وقتگیر برای تخصیص آن وضع کردهاند.
دنیای اقتصاد همچنین به نقل از فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی نوشته است که
سالآینده سالی دشوار برای بخش خصوصی و مردم خواهد بود که آن را سالی با صفت سختترین سالها توصیف میکنند.
نگرانیهای مطرح شده برای سال ۱۴۰۳ شامل ناترازی بودجه، مالیاتستانی، کمبود ارز، احتمال بازگشت ترامپ به کاخ سفید، تشدید تنشهای منطقهای، ترکیب مجلس جدید و آخرین سال فعالیت دولت است.
کاشفی همچنین گفته که قیمت ارز پایهای واردات، قطعا در سالآینده تغییراتی خواهد داشت.
این موضوع به باور بسیاری از کارشناسان عامل افزایش عمومی قیمت کالاها خواهد شد و این اتفاق در سه ماهه نخست سبد معیشت مردم را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
عباس آرگون، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران نیز به احتمال بازگشت ترامپ به کاخ سفید اشاره کرده و معتقد است که در زمینه بینالمللی نیز هیچ اقدامی که در جهت رفع تحریمها و بهبود شرایط بینالمللی کشور باشد مشاهده نمیشود و با بازگشت دونالد ترامپ به ریاستجمهوری آمریکا، شرایط سختتر نیز خواهد شد.
نبود چشمانداز روشن نسبت به مسائل سیاسی و اقتصادی در سال آینده، احتمال اعتراضات و بازگشت مردم به خیابانها را افزایش داده است.
در همین رابطه روزنامه دنیای اقتصاد نیز به اعتراضات خیابانی سالهای ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱ اشاره کرده و تاکید کرده که امروز ایران با خیابانی شدن سیاست مواجه است.
این روزنامه تاکید کرده که اعتراضات اگرچه ریشه در مسائل اقتصادی دارد، اما طی سالهای گذشته محلی برای بیان خواستههای سیاسی نیز شده است.
محمد قوچانی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی نیز نسبت به شرایط سال آینده هشدار داده و تاکید کرده که تشکلهای سیاسی قادر نیستند کار چندانی در مسیر جلوگیری از خیابانی شدن سیاست در ایران انجام دهند.