پس از ایجاد حاشیههای متعدد در پرداخت «ارز مسافری» و برهم خوردن نظم فرودگاه بین المللی تهران، رسانهها از ورود سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع و استقرار بازرس کل امور بانکها و بیمه این سازمان در فرودگاه «امام خمینی» خبر دادند.
خبرگزاری «میزان»، وابسته به قوه قضائیه در گزارشی به این موضوع پرداخت و اعلام کرد که نحوه پرداخت ارز مسافرتی به مسافران بررسی شد. خبرگزاری تسنیم نیز از نامهنگاری بانک مرکزی برای دریافت اسامی خریداران ارز مسافری خبر داد.
روز گذشته در واکنش به صفهای طولانی در فرودگاه بینالمللی تهران برای دریافت ارز و بالا گرفتن انتقادها از این سیاست بانک مرکزی، علی خضریان، نماینده مجلس اعلام کرده بود که پرداخت ارز مسافری با دستور رئیسی متوقف خواهد شد.
خبرگزاری دولتی «ایرنا» نیز برای عادی نشان دادن شرایط فرودگاه اقدام به تهیه یک گزارش تصویری از باجههای خلوت و منظم پرداخت ارز کرد.
بانک مرکزی نیز در واکنش به این رخدادها و اظهار نظر این نماینده مجلس اعلام کرد که سیاست اجرایی در چارچوب قانون است و تغییر نخواهد کرد.
بانک مرکزی در آستانه سفرهای نوروزی اقدام به افزایش سهمیه ارز مسافری از ۵۰۰ دلار به هزار دلار کرد. از فاصله ۲۰ هزار تومانی ارز مسافری با قیمت ۶۰ هزار تومانی دلار در بازار به عنوان رانت مسافری یاد میشود که باعث ایجاد سوء استفادههایی نیز در این بخش شده است.
خبرگزاری تسنیم همچنین امروز ادعا کرد که «بانک مرکزی» طی مکاتبهای با فرودگاههای بین المللی کشور، اسامی مسافرانی را که ارز مسافرتی دریافت اما بلیط پرواز خود را لغو کردهاند را درخواست کرده است. به ادعای این خبرگزاری وابسته به نهادهای امنیتی، بانک مرکزی «در نظر دارد در صورت عدم عودت ارز توسط این اشخاص، محدودیتهای بانکی برای آنها اعمال نماید.»
خبرگزاری «ایلنا» از بازار داغ بلیط های ارزان دو میلیون تومانی به مقصد ترکیه به قصد دریافت ارز مسافری و ابطال بلیط پس از دریافت رانت ۲۰ میلیون تومانی ارز مسافری گزارش داده بود.