حمله پهپادی به مراسم فارغالتحصیلی در یک دانشکده نظامی در استان حمص سوریه در روز پنجشنبه ١٣ مهر، دهها کشته و زخمی بر جا گذاشت.
دیدبان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است، اعلام کرده ٧٨ نفر در این حمله کشته و بیش از ۱۴۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
رویترز به نقل از یک منبع امنیتی سوریه و یک منبع اطلاعاتی در شبهنظامیان غیرسوری مدافع بشار اسد اعلام کرده که علی محمود عباس، وزیر دفاع سوریه، نیز در این مراسم حضور داشته و تنها دقایقی پیش از این حمله، مراسم را ترک کرده است. منبع امنیتی مزبور شمار کشتهشدگان را ۶۶ نفر برآورد کرده است.
وزارت دفاع سوریه اعلام کرده چند پهپاد در این حمله مورد استفاده قرار گرفتهاند. این وزارتخانه ضمن محکوم کردن «تروریستها» از هیچ گروه خاصی نام نبرده است.
تا لحظه تنظیم این خبر، هیچ گروه یا سازمانی مسئولیت این حمله پهپادی مرگبار را بر عهده نگرفته است.
این در حالی است که طی سالهای گذشته، مواضع جمهوری اسلامی و گروههای شبهنظامی وابسته به آن و همچنین گهگاهی مواضع ارتش سوریه هدف حملات هوایی منتسب به اسرائیل قرار گرفتهاند.
- حملات پهپادی ترکیه به شمال شرق سوریه
همزمان، حملات پهپادی ترکیه به مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه در استانهای حسکه و رقه موجب کشتهشدن دستکم هشت نفر شد.
دیدبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده آمریکا یک پهپاد ترکیه را در جریان این حملات ساقط کردهاند.
اما رویترز به نقل از یک مقام وزارت دفاع ترکیه گزارش داده که این پهپاد به نیروهای مسلح ترکیه تعلق ندارد. نیروهای ائتلاف نیز تا لحظه تنظیم این خبر در این باره اظهار نظر نکردهاند.
ترکیه در حملات پهپادی روز پنجشنبه خود، زیرساختهای غیرنظامی از جمله تاسیسات نفتی و نیروگاههای برق را هدف قرار داده است.
حملات پهپادی روز پنجشنبه ترکیه یک روز پس از آن میآید که این کشور اعلام کرد در پاسخ به حمله دو شبهنظامی کُرد در مقابل ساختمان وزارت کشور، تمام زیرساختهای متعلق به حزب کارگران کردستان، پکک، و همچنین نیروهای دموکراتیک سوریه در منطقه را «اهداف مشروع» قلمداد میکند.
مظلوم عبدی، فرمانده کل نیروهای دموکراتیک سوریه، در واکنش به حملات ترکیه گفته است برخلاف ادعای آنکارا، این دو مهاجم از طریق خاک سوریه وارد ترکیه نشدهاند. او ترکیه را به «بهانهجویی» برای حمله به زیرساختها و منابع اقتصادی منطقه متهم کرده است.
ترکیه میگوید یگانهای مدافع خلق که عمدهترین گروه در نیروهای دموکراتیک سوریه هستند، شاخه پکک در سوریه است اما یگانهای مدافع خلق این اتهام آنکارا را رد میکنند.
نیروهای دموکراتیک سوریه اصلیترین همپیمان ایالات متحده در جنگ علیه داعش در سوریه هستند.
پکک در سال ۱۹۷۹ میلادی از سوی گروهی از دانشجویان عمدتا کرد تاسیس شد و در سال ۱۹۸۴ میلادی فعالیتهای مسلحانه خود برای کسب حقوق کردها در ترکیه را آغاز کرد.
در جریان درگیریهای خشونتبار میان ارتش ترکیه و پک ک طی چهار دهه اخیر، بیش از ۴۰ هزار شهروند ترکیه، عمدتا کرد، کشته شده و صدها هزار تن دیگر مجبور به نقل مکان از مناطق عمدتا کردنشین در شرق و جنوب شرق ترکیه به سایر مناطق این کشور و دیگر کشورهای جهان شدهاند.
پکک از سوی ترکیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان گروهی تروریستی قلمداد میشود. حزب دموکراتیک خلقها که بارها از سوی مقامات دولت ترکیه به نزدیکی با پکک متهم شده است، پس از حزب عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان و حزب جمهوری خلق به رهبری کمال قیلیچ داروغلو، دارای بیشترین تعداد کرسیها در پارلمان ترکیه است.