ترکیه به دنبال حمله روز یکشنبه شبهنظامیان کرد در آنکارا، از حمله هوایی به مواضع حزب کارگران کردستان، پکاکا، در شمال عراق و بازداشت ۲۰ تن در ترکیه به ظن ارتباط با این سازمان در استانبول و دیگر شهرها خبر داد.
دو شبهنظامی کرد صبح روز یکشنبه نهم مهر، در حمله انتحاری در مقابل ساختمان وزارت کشور در آنکارا، دو افسر پلیس ترکیه را زخمی کردند. آنها در پی این حمله کشته شدند.
ساعاتی پس از حمله، یک گروه نزدیک به پکاکا، با عنوان «گردان جاویدان»، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
تصاویر دوربینهای مدار بسته نشان میدهد یک خودرو در مقابل ساختمان وزارت کشور ترکیه متوقف شد و یکی از سرنشینان آن پس از پیادهشدن به سرعت به سوی ساختمان وزارت کشور رفت.
علی یرلیکایا، وزیر کشور ترکیه، گفت: در جریان این انفجار، یکی از مهاجمان کشته شد و مهاجم دوم نیز به دست نیروهای امنیتی ترکیه کشته شد.
ساعاتی پس از این حمله انتحاری، وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد با حمله به مواضع پکاکا در مناطق متینا، خواکورک، قندیل، و گارا در کردستان عراق، تعدادی از اعضای این گروه را «خنثی کرده است.»
ترکیه طی سالهای اخیر ضمن افزایش پایگاههای نظامی خود در شمال عراق، حملات هوایی به مواضع پکاکا در کردستان عراق و همچنین مقامات و اعضای کرد نیروهای دموکراتیک سوریه را افزایش داده است. نیروهای دموکراتیک سوریه و شاخه نظامی آن، یگان های مدافع خلق، اصلیترین همپیمان ایالات متحده در جنگ علیه داعش در سوریه هستند.
عبداللطیف رشید، رئیس جمهوری عراق، روز دوشنبه دهم مهر، ضمن محکوم کردن حملات هوایی ترکیه به شمال عراق، ابراز امیدواری کرد که توافقی برای حل این مساله حاصل شود.
در این حال، وزیر کشور ترکیه روز دوشنبه از بازداشت ۲۰ تن مظنون به ارتباط با پکک در استانبول و دیگر شهرهای این کشور خبر داد.
پکاکا در سال ۱۹۷۹ میلادی از سوی گروهی از دانشجویان عمدتا کرد تاسیس شد و در سال ۱۹۸۴ میلادی فعالیتهای مسلحانه خود برای کسب حقوق کردها در ترکیه را آغاز کرد.
در جریان درگیریهای خشونتبار میان ارتش ترکیه و پکاکا طی چهار دهه اخیر، بیش از ۴۰ هزار شهروند ترکیه، عمدتا کرد، کشته شده و صدها هزار تن دیگر مجبور به نقل مکان از مناطق عمدتا کردنشین در شرق و جنوب شرق ترکیه به سایر مناطق این کشور و دیگر کشورهای جهان شدهاند.
پکاکا از سوی ترکیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان گروهی تروریستی قلمداد میشود. حزب دموکراتیک خلقها که بارها از سوی مقامات دولت ترکیه به نزدیکی با پکک متهم شده است، پس از حزب عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان و حزب جمهوری خلق به رهبری کمال قیلیچ داروغلو، دارای بیشترین تعداد کرسیها در پارلمان ترکیه است.