لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۶

تاثیر عدم تحرک و نشستن طولانی بر ناتوانی جسمی


تحقیق جدیدی که در مورد افراد بالای ٦٠ سال انجام شده حاکی از آن است که فارغ از سطح فعالیت جسمی افراد، هر ساعت نشستن ریسک مشکل شدن کارهای همچون غذا خوردن و لباس پوشیدن را افزایش می دهد.

در گزارش پژوهشی جدیدی که روز چهارشنبه (١٩ فوریه) در «ژورنال فعالیت فیزیکی و سلامت» منتشر شد در مورد ارتباط نشستن و تحرک نداشتن افراد با افزایش سطح ناتوانی جسمی، فارغ از میزان فعالیت فیزیکی آن ها تحقیق کرده است.
پژوهشگران معتقدند تاثیر نشستن و تحرک نداشتن از فقدان فعالیت جسمی بیشتر است.

دانشمندان در این تحقیق در مورد ٢٢٨٦ فرد بالای ٦٠ سال تحقیق کردند و وضعیت سلامت جسمی آن ها را با افرادی مقایسه کردند که فعالیت های جسمی همچون پیاده روی تند داشتند.

با وجود مزایای فعالیت فیزیکی برای حفظ سلامت شهروندان ارشد، اما براساس نتایج این تحقیق بزرگسالانی که سن آن ها از ٦٠ سال فراتر رفته تقریباً دو سوم زمان بیداری خود را بی تحرک و نشسته می گذرانند.

نویسندگان این پژوهش تحقیقی نتیجه گیری کرده اند که «عدم تحرک و رفتارهایی همچون نشستن مشکل آفرین و پرهزینه هستند».

پژوهشگران معتقدند سبک زندگی بدون تحرک و فعالیت از نظر بالینی سبب می شود که افراد از سلامت خوبی برخوردار نباشند.

پاملا سمانیک، استادیار دانشکده بهداشت بزرگسالان و پرستاری پیری شناسی می گوید «(عدم تحرک و نشستن) به شدت در بافت و تار و پود زندگی ما با تلویزیون، وسائل الکترونیک و کامپیوتر و عصر اطلاعات و شبکه های اجتماعی بافته شده است. زندگی مردم با فرصت های بسیار برای نشستن و عدم تحریک احاطه شده است».

وی می گوید «درک این واقعیت که این نوع سبک زندگی راحت سبب شده است مردم بتوانند از متحرک بودن اجتناب کنند و فعالیت جسمی داشته باشند».

دانشمندان توصیه می کنند اگر افراد ۳۰ دقیقه از زمان نشستن خود را به راه رفتن و پیاده روی اختصاص دهند، می توانند سلامت جسمی بهتری داشته باشند.

پژوهشگران براین باورند افرادی که در مقایسه با دیگران یک ساعت در روز بیشتر می نشینند و تحرک کمتری دارند، بیش از ١.٥ برابر بیشتر در معرض ناتوانی جسمی قرار خواهند داشت و این زمان به فعالیت های فیزیکی معمولی و روزمره آن ها ارتباطی ندارد.

آن ها اطمینان دارند زمان بیداری که بدون تحرک فیزیکی می گذرد خطری را متوجه سلامت مردم می کند و بر کیفیت زندگی افراد پس از ٦٠ سالگی تاثیر جدی می گذارد و بی تحرکی عامل مهمی در ابتلای این افراد به افسردگی، سرطان، سندرم مربوط به سوخت و ساز، چاقی مفرط و مرگ و میر زودرس است.
XS
SM
MD
LG