وزیران دارایی و رئیسان بانک های مرکزی کشورهای «گروه ۲۰» در نشست روز یکشنبه در آرژانتین خواستار تغییر در نظام مالیاتی جهان تا سال ۲۰۲۰ و پیشرفت در تهیه مقررات جهانی برای اعمال مالیات بر فعالیت های اقتصادی دیجیتال شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز «کمیسیون اروپایی» – بازوی اجرایی اتحادیه اروپا- خواهان آن شده است که شرکتهای دیجیتالی از جمله فیسبوک، آلفابت،گوگل و آمازون مالیات بیشتری بپردازند.
نزدیک به ۲۰۰ شرکت در این گروه دیجیتالی جای می گیرند که بنا به برآورد مقام های اتحادیه اروپا با نظام جدید مالیاتی، معادل ۶ میلیارد دلاربر درآمد های مالیاتی اتحادیه افزوده خواهد شد.
پییر موسکویچی، کمیسر اتحادیه اروپا در امور اقتصاد و دارایی گفته است منصفانه آن است که شرکت های بزرگ دیجیتالی باید مالیات بیشتری بپردازند. در همین حال برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا ابراز نگرانی می کنند که بستن مالیات بیشتر بر شرکت های دیجیتالی این کشورها، رقابت آنها با شرکت های آمریکایی را در عرصه جهانی دشوار می سازد.
استیو منوشن، وزیر خزانه داری آمریکا مخالفت قاطع کشورش را با پیشنهاد مالیات بستن بر شرکت های دیجیتالی اعلام کرد و یادآور شده است که این شرکت ها نقش و سهمی اساسی در اقتصاد آمریکا دارند.
هوبرت فوکس، وزیر دارایی اتریش هم گفته است هرجا پولی در می آید باید مالیات گرفته شود و اگر شرکت های دیجیتالی در سراسر جهان پول در می آورند، معنی ندارد که تنها به آمریکا مالیات بپردازند.