بحران افزایش قیمت نان و گرانفروشی و کمفروشی به پایتخت رسیده است اما فرماندار تهران این موضوع را انکار کرده و گفته که افزایش قیمت نان نداریم و ۳۰ واحد به جرم کمفروشی و گرانفروشی پلمب شدند.
احمد قیومی تاکید کرده که در پی بروز تخلفات ۱۰۰ واحد نانوایی به «توقف حواله آرد» محکوم شدند.
به گفته فرماندار تهران عمده تخلف نانواییها مربوط به موضوعاتی همچون گرانفروشی با عرضه نان کنجدی اجباری، کمفروشی و بیکیفیت بوده است که به جز «پلمب» و «توقیف حواله آرد» برای ۶۰ واحد «اخطار» صادر و «نصب بنر» صورت گرفته است.
این در حالی است که خبرگزاری ایلنا روز جمعه ۳۱ شهریور، در گزارشی درباره حذف یارانه آرد و نان در تهران و ادامه روند افزایش قیمت نان نوشت: «باز هم یارانه از سفرههای خالی فرودستان حذف» شد.
موضوع افزایش قیمت نان در ایران، در مرداد سال جاری و از استان خراسان رضوی مطرح شد.
محمد برزعلی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، در یک نشست رسانهای از قیمت جدید نان خبر داد و گفت: «قیمت نان سنگک با وزن ۶۰۰ گرم هر عدد ۹ هزار تومان، بربری با وزن ۵۰۰ گرم هر عدد ۷ هزار و ۵۰۰ تومان و تافتون با وزن ۲۰۰ گرم هر عدد ۴ هزار تومان خواهد بود.»
اما همان زمان هم احمد وحیدی، وزیر کشور دولت ابراهیم رئیسی، افزایش قیمت نان را تکذیب و ادعا کرد که «در دولت چیزی با عنوان افزایش قیمت نان نداشتیم.»
در روزهای اخیر، خبرگزاری «تسنیم» در گزارشی نوشت که سهمیه آرد ۳۰۰ نانوایی سنگک در تهران، از «نوع یک» به «نوع دوم» تغییر پیدا کرده و سبب شده است تا قیمت نان ساده حدود ۳۰۰ نانوایی سنگک در تهران از ۲ هزار تومان به ۳ هزار تومان تغییر پیدا کند.
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد دولت ابراهیم رئیسی، هفته گذشته درباره این موضوع گفت که نان در سراسر ایران «قیمت واحد ندارد» و قیمت آن، «منطقهای و استانی تعیین میشود.»
او از تشکیل «کارگروه نظارت ویژه» بر قیمت نان خبر داد و گفت که افزایش قیمت نان با درخواست مقامات استانی و تأیید وزارت کشور امکانپذیر است. سخنانی که برخلاف سخنان وزیر کشور، نشاندهنده نقش حکومت در گرانی قیمت نان است.
امروز اما به رغم افزایش قیمت رسمی نان در پایتخت؛ نبود توجیه اقتصادی و بالا بودن هزینههای جاری در نانواییها معضلاتی مانند کمفروشی و گرانفروشی رواج بیشتری پیدا کرده است.