لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۶

اعتراض‌ها به واگذاری نمایش خانگی با «چراغ سبز» رئیسی: «پایان سرگرمی‌های مردم» است


شبکه نمایش خانگی ایران
شبکه نمایش خانگی ایران

شماری از چهره‌های فعال در سینما و تلویزیون در ایران به واگذاری نظارت بر شبکه نمایش خانگی به سازمان صدا و سیما اعتراض کردند و آن را به معنی «سونامی ممنوع‌الکاری هنرمندان» دانستند.

این سینماگران، در متن مشترک اعتراضی که روز پنج‌شنبه یکم تیر در صفحه‌های اینستاگرام خود منتشر کرده‌اند، واگذار شدن نظارت بر نمایش خانگی را «پایان نمایش خانگی» توصیف کرده و آن را نتیجه «چراغ سبز رئیسی» دانسته‌اند.

آنها با اعتراض به این اقدام، تأکید کرده‌اند که «پایان نمایش خانگی» و افتادن آن به دست صدا و سیما «یعنی سونامی ممنوع‌الکاری هنرمندان و پایان سرگرمی‌های مردم.»

در پوستر مشترکی که چهره‌هایی از جمله پرویز پرستویی، محسن کیایی، مهراب قاسم‌خانی، علی شادمان، و آناهیتا افشار آن را در حساب‌های اینستاگرام خود بازنشر کرده‌اند، «نمایش خانگی» به عنوان «سرگرمی مردم» و محل رزق هنرمندان دانسته شده است.

اعتراض به «پایان نمایش خانگی» منتشر شده در اینستاگرام پرویز پرستویی
اعتراض به «پایان نمایش خانگی» منتشر شده در اینستاگرام پرویز پرستویی

پرویز پرستویی، بازیگر پیشکسوت، با اشاره به اظهار خرسندی پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما، از برنامه‌های نوروزی این سازمان، با کنایه به حضور «یک‌تنه مهران رجبی» در برنامه‌های آن، گفته است: «حالا همه هنرمندانی که با تلویزیون قطع ارتباط کردند، باید برای ساخت نمایش خانگی» از آنها مجوز بگیرند.

او با بیان این که «۱۴ سال» است در تلویزیون حاضر نمی‌شود، گفته دیگر به این رسانه حکومتی برنمی‌گردد.

بنا بر گزارش‌ها در روز چهارشنبه، نظارت بر نمایش خانگی با تصویب شورای انقلاب فرهنگی به سازمان صدا و سیما واگذار شده است.

پیش از این، سازمان «امور سینمایی و سمعی بصری» که بیشتر با نام «سازمان سینمایی کشور» شناخته می‌شود و مجموعه‌ای دولتی و زیر نظر مستقیم «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» است، مسئولیت «رسیدگی به امور سینمایی و شبکه‌های نمایش خانگی» را به عنوان متولی دولتی، بر عهده داشت.

این واگذاری، پس از آن انجام شد که رسانه‌های حکومتی، با انتشار تصاویری از سریال‌های شبکه‌های خانگی، آنها را نمونه‌هایی از «ولنگاری عجیب» در این رسانه دانستند و به آن حمله کردند.

با وجود تهدید، اذیت و آزار، و فشار حکومت بر هنرمندان و‌ سینماگران در ایران همچنان بسیاری از آنها به‌ویژه زنان به حمایت خود از اعتراضات سراسری ادامه می‌دهند و به روش‌های مختلفی از سیاست‌های جمهوری اسلامی انتقاد می‌کنند.

کاوه فرنام، تهیه‌کننده سینمایی و از اعضای انجمن فیلم‌سازان مستقل ایران، پیش از این به بخش فارسی صدای آمریکا گفته است: «مردم در برابر این حکومت مقاومت می‌کنند، علیه سرکوب ایستاده‌اند، ‌و به روش‌های گوناگونی نافرمانی مدنی می‌کنند، هنرمندان نیز جدا از مردم نیستند، سینماگران وظیفه دارند در کنار مردم باشند، در بدترین شرایط لازم نیست جلوتر از مردم باشند، ولی باید کنار آنها باشند و مردم را همراهی کنند.»

XS
SM
MD
LG