لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۴

یک شرکت امنیت سایبری: «کلاودزی» از ایران به هکرهای حکومتی جهان کمک می‌کند


شرکت کلاودزی
شرکت کلاودزی

یک شرکت امنیت سایبری در آمریکا روز سه‌شنبه دهم مرداد در گزارشی یک شرکت خدمات ابری را به ارائه خدمات اینترنتی به هکرهای تحت حمایت حکومت‌های چند کشور، از جمله جمهوری اسلامی ایران، برای جاسوسی و اخاذی از قربانیان‌شان متهم کرد.

محققان شرکت «هلسیون» در ایالت تگزاس آمریکا می‌گویند شرکت «کلاودزی» فضای سرور را اجاره کرده و آن را به حدود ۱۷ گروه مختلف هکری تحت حمایت دولت‌های چین، روسیه، ایران، کره‌شمالی، هند، پاکستان، و ویتنام فروخته است.

حنان نوذری، مدیر عامل کلاودزی، ضمن رد آن چه ادعای شرکت هلسیون نامید، گفت که شرکت او نمی‌تواند در قبال مشتریانش مسئول شناخته شود، زیرا او تخمین می‌زند که تنها دو درصد از آنها «بدخواه» هستند.

پژوهشگران هلسیون با بررسی رسانه‌های اجتماعی کارکنان کلاودزی دریافتند که این شرکت «تقریباً و مطمئنا» پوششی برای یک شرکت میزبان اینترنتی دیگر به نام «ابرناک» است که حنان نوذری آن را از تهران اداره می‌کند

نوذری به خبرگزاری رویترز گفت: «شما یک کارخانه سازنده چاقو هستید. اگر کسی از چاقو سوءاستفاده کند، آیا شما مسئول هستید؟ اطمینان داشته باشید که من از آن جنایتکاران متنفرم و ما هر کار که بتوانیم، برای خلاص شدن از شر آنها انجام می‌دهیم.»

مدافعان دیجیتال می‌گویند که این پرونده نمونه‌ای از نحوه استفاده هکرها و گروه‌های باج‌افزاری از شرکت‌های کوچک فعال در حاشیه فضای سایبری است.

اما هلسیون برآورد می‌کند که تقریباً «نیمی از تجارت کلاودزی مخرب» بوده است و به صورت مشخص، به ارائه خدمات خدمات به دو گروه باج‌افزار اشاره می‌کند.

هلسیون در این مورد با اجاره کردن مستقیم سرورها از کلاودزی و بررسی‌های بیشتر به این نتیجه رسیده است.

شرکت امنیت سایبری «کراوداسترایک» که در این تحقیق شرکت نداشته است، به رویترز گفت که نشانه‌ای از هکرهای تحت حمایت حکومت را در فعالیت‌های کلاودزی مشاهده نکرده ولی برخی اقدامات مجرمانه سایبری مرتبط با آن را دیده است.

بر اساس این گزارش، پایگاه جغرافیایی عملیات کلاودزی نامشخص است.

آرشیو
آرشیو


پژوهشگران هلسیون، با بررسی و تجزیه و تحلیل رسانه‌های اجتماعی کارکنان کلاودزی - از جمله در پست‌های لینکدین و فیس‌بوک - دریافتند که این شرکت «تقریباً و مطمئنا» پوششی برای یک شرکت میزبان اینترنتی دیگر به نام «ابرناک» است که حنان نوذری آن را از تهران اداره می‌کند.

حنان نوذری به رویترز گفت که خارج از ایران زندگی می‌کند. اما توضیح بیشتری نداد و افزود که این شرکت‌ها از هم جدا هستند.

با این حال، او اذعان کرد کارمندان شرکت ابرناک در عملیات کلاودزی مشارکت داشتند.

بر اساس سوابق بررسی شده این شرکت توسط رویترز، و بنا بر تأیید حنان نوذری، کلاودزی با نام قبلی خود «راوترهوستینگ»، در قبرس و ایالت وایومینگ در آمریکا ثبت شده است.

حنان نوذری گفت که این شرکت به حضور در آمریکا نیاز دارد تا بتواند آدرس‌های پروتکل اینترنت را در ایالات متحده ثبت کند.

مشخص نیست که «کلاودپیک»، نماینده ثبت شده حنان نوذری، که یک شرکت حقوقی در شهر کوچک شریدان در ایالت وایومینگ است، از اتهامات علیه مشتری خود آگاه بوده است یا خیر.

رویترز با این دفتر تماس گرفت و آنها تأیید کردند که نماینده شرکت راوترهوستینگ هستند ولی از پاسخ دادن به پرسش‌های این خبرگزاری خودداری کردند.

آدام مایرز، یکی از مدیران شرکت کراوداسترایک، گفت که مدل کسب و کار کلاودزی ارائه‌ سرور خصوصی مجازی کوچک به چندین مشتری است که بدون هیچ پرسشی از آنان، سرویس‌های میزبانی اینترنتی را در ازای ارز دیجیتال اجاره می‌کنند.

او گفت: «یک اکوسیستم کامل از آدم‌های بدکار وجود دارد که در این تجارت فعالیت می‌کنند.»

این مطلب با استفاده از گزارش رویترز نوشته شده است

XS
SM
MD
LG