به گفته یک مقام صنفی پوشاک، عمدهفروشی لباس در ایران با «رکود عجیب» و «بیسابقه» مواجه است. در حالی که مطابق روال هر ساله، ماه بهمن «جزو پررونقترین ماههای سال» به شمار میآید.
مجید افتخاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، از رکود بیسابقه و افزایش ۴۰ درصدی قیمت پوشاک در بازار نوروزی خبر داد و گفت پوشاک دیگر اولویت سبد خرید نوروز نیست.
به گزارش ایسنا در روز چهارشنبه ۲۷ بهمن، او تأکید کرد: «این وضعیت حتی در بهمن ماه سال ۱۳۹۸ که کرونا آغاز شد، مشاهده نشده بود.»
افتخاری در اردیبهشت ماه سال جاری نیز گفته بود قیمت مواد اولیه نسبت به زمان مشابه سال در گذشته «بیش از دو برابر» شده و قیمت پوشاک نیز «حدود ۵۰ درصد» بالا رفته است.
به گفته او، در پی کسادی بازار پوشاک «هر محصولی ارائه نمیشود» و تولیدیها برای کاهش هزینه تولیداتشان «از پارچههای ارزانتر استفاده میکنند.»
به گزارش وبسایت بازار، جواد مفیدی، مسئول اتحادیه فروشندگان پوشاک مشهد نیز شهریور ماه گفته بود قیمت پوشاک «چهار برابر» افزایش یافته و کاهش قدرت خرید مردم و در اولویت بودن تهیه غذا را موجب بیرغبتی مردم برای خرید پوشاک دانسته بود.
بازار پوشاک تنها بخشی از اقتصاد ایران نیست که دچار رکود و گرانی شده است.
پیش از این، در پی افزایش مکرر قیمت اقلام اساسی طی سال جاری، به ویژه اوجگیری نرخ فروش کالاهای خوراکی، انتقادها از دولت ابراهیم رئیسی بیشتر شده است.
روزنامه «اطلاعات» چاپ تهران و از رسانههای بخش محافظهکار جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۲۰ بهمن در یادداشتی به نقد سیاستهای کلان اقتصادی پرداخت.
روزنامه جمهوری اسلامی نیز پیشتر نوشته است دولت ابراهیم رئیسی از طریق حذف ارز ترجیحی و مطالبات طاقتفرسای مالیاتی، فشار حداکثری به مردم وارد میکند.