بریتانیا روز یکشنبه ۲۵ تیرماه، به طور رسمی پیمان «ترانس-پاسیفیک» را امضا کرد تا اولین کشوری باشد که از زمان آغاز به کار آن در سال ۲۰۱۸ به این معاهده میپیوندد و راه را برای بررسی سایر درخواستها از جمله چین و تایوان هموار میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کیمی بادنوک، وزیر بازرگانی و تجارت بریتانیا گفت: «کشورش از تبدیل شدن به اولین عضو جدید این پیمان خوشحال است.»
وزیر بازرگانی و تجارت بریتانیا افزود: «این یک توافق مدرن و بلند پروازانه است و عضویت ما در این بلوک هیجانانگیز، درخشان و آیندهنگر، نشان میدهد که درهای بریتانیا برای تجارت باز است.»
امضای این قرارداد بخشی از جلسه کمیسیون توافق جامع و پیشرفته برای شراکت در «ترانس-پاسیفیک» بود که در نیوزیلند برگزار شد.
کریس هیپکینز، نخست وزیر نیوزلند، گفت که راه پیوستن بریتانیا به این توافق «بلند و در برخی موارد چالش برانگیز» بوده است، اما داشتن اقتصادهای بزرگ درون این شراکت، اقیانوس اطلس را به هند-اقیانوس آرام (ایندو-پاسیفیک) متصل میکند و به نحوی قوانین مبتنی بر تجارت در منطقه را تقویت میکند.
وزرای کشورهای عضو، روز یکشنبه برای بحث در مورد موضوعات مختلف، از جمله چگونگی پیشبرد برنامههای جدید و بررسی توافق، ملاقات خواهند کرد.
ترانس-پاسیفیک یک پیمان تجاری مهم است که در سال ۲۰۱۸ بین ۱۱ کشور از جمله استرالیا، برونئی، کانادا، شیلی، ژاپن، مالزی، مکزیک، نیوزیلند، پرو، سنگاپور و ویتنام توافق شد.
عضویت بریتانیا به عنوان دوازدهمین عضو این پیمان، موانع تجاری را کاهش میدهد، این کشور پس از خروج از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ به دنبال تعمیق روابط در اقیانوس آرام است.
از دیگر کشورهای متقاضی برای پیوستن به این پیمان میتوان از چین، تایوان، اوکراین، کاستاریکا، اروگوئه و اکوادور نام برد.