پس از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه و پیامدهای گسترده احتمالی آن برای خاورمیانه، شماری از اعضای ارشد مجلس نمایندگان آمریکا از دو حزب دموکرات و جمهوریخواه روز سهشنبه ۲۷ آذر برای بررسی پیامدهای این تحول بر حکومت ایران نشستی برگزار کردند و طی آن توصیههای خود برای سیاست خارجی آتی ایالات متحده را ارایه کردند.
برخی از شرکتکنندهها در این نشست به پرسشهای خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا در مورد انتظارشان از سیاست خارجی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی پاسخ دادند.
نانسی میس: باید از دادن پول نقد به حاکمیت ایران پرهیز کنیم
نانسی میس گفت که به نظر او اولویت دولت ترامپ باید پرهیز از فراهم کردن پول نقد برای حاکمیت ایران و مقابله با «عملیات تروریستی» حکومت در داخل و خارج از ایران باشد.
او در مورد احتمال بازگشت سیاست «فشار حداکثری» گفت که با توجه به شرایط جاری در جهان، وضعیت حساس است و جهان به «رهبری قدرتمند» نیاز دارد که به گفته او آقای ترامپ نمونه چنین رهبری است.
خانم میس در پاسخ به این پرسش که سیاست خارجی دولت آینده ترامپ برای کمک به زنان و دختران ایرانی که برای کسب حقوق برابر تلاش میکنند چه باید باشد گفت که حمایت از حقوق بشر آنها و اطمینان حاصل کردن از آزاد شدن زندانیان سیاسی و مذاکره برای آزادیشان میتواند مؤثر باشد.
رانی جکسون، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا: حکومت ایران یک تهدید برای تمام جهان است
رانی جکسون گفت سیاست دولت آینده آمریکا اول از همه باید پاسخگوکردن جمهوری اسلامی باشد چرا که به گفته او آنها هنوز مشغول گسترش تروریسم در جهان هستند و از طریق نیابتیهایشان در منطقه علیه آمریکا و اسرائیل فعالیت میکنند و این رفتارشان باید متوقف شود.
او افزود که جمهوری اسلامی باید انتخاب کند که یا سقوط کند یا به جامعه جهانی برگردد.
رانی جکسون تأکید کرد که روش دونالد ترامپ با دولت بایدن متفاوت خواهد بود و افزود که مردم ایران سزاوار این هستند که در جامعهای دموکراتیک بدون سلاح هستهای زندگی کنند.
تام مککلینتاک: در یک سال آینده شاهد فروپاشی رژیم ایران خواهیم بود
آقای مککلینتاک به صدای آمریکا گفت که با فروپاشی دولت بشار اسد در سوریه، شکست حزبالله و استفاده درست اسرائیل برای بی اثر کردن عوامل جمهوری اسلامی، میتوان گفت که مردم ایران در روزهای آخر تحمل این رژیم هستند و افزود که «در یک سال آینده شاهد فروپاشی حکومت جمهوری اسلامی خواهیم بود.»
او بهترین سیاست خارجی برای حمایت از تلاشهای زنان و دختران ایرانی را فشار حداکثری و حمایت مادی از مخالفان داخل ایران دانست.
تیم بورچت: باید فشار حداکثری بر حکومت ایران اعمال شود
تیم بورچت به صدای آمریکا گفت که به عقیده او آمریکا باید قدرت اقتصادی خود را پشتوانه شهروندان ایرانی که خواستار آزادی هستند قرار دهد.
او تأکید کرد که قدرتمندترین ابزار آمریکا قدرت اقتصادیاش است و باید از آن بهره ببرد.
تیم بورچت گفت فشار حداکثری، راهی است که باید دنبال شود.
جودی چو: ضعف رژیم شاید فرصتی باشد که پیشرفتی به سوی ایران دموکراتیک حاصل شود
خانم چو به صدای آمریکا گفت که به نظر او باید اطمینان حاصل شود که خواستههای مردم ایران شنیده و دنبال میشوند و رژیم جمهوری اسلامی راههای سرکوبگرانه خود را کنار میگذارد.
او افزود که جمهوری اسلامی در جریان تحولات اخیر در منطقه ضعیف شده است و این را فرصتی برای رسیدن به ایرانی دموکراتیک دانست.
او افزود که از هر سیاستی که مانع دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای شود حمایت خواهد کرد.
جودی چو در پاسخ به پرسش خبرنگار صدای آمریکا در مورد اینکه چه سیاستی میتواند در حمایت از زنان و دختران ایران اتخاذ شود گفت که باید نشان داد که در آمریکا حمایتی قوی از آنها وجود دارد.
ریک مککورمک: فروش نفت جمهوری اسلامی باید کاهش یابد
ریک مککورمک به صدای آمریکا گفت سیاستی که دولت آینده آمریکا میتواند اتخاذ کند این است که باید جلوی هر فرصتی که جمهوری اسلامی از آن برای تولید پول یا اسلحه و یا انتشار تروریسم در سراسر دنیا استفاده میکند گرفته شود.
او گفت گمان میکند دونالد ترامپ هرگونه ابزار برای تحریم را استفاده کند تا فروش نفت جمهوری اسلامی را کاهش دهد.
اریکا لی کارتر: باید این را مشخص کرد که ما در کنار مردم ایران هستیم
این قانونگذار دموکرات به صدای آمریکا گفت که به عقیده او دولت آینده آمریکا باید بر حقوق بشر و حفظ صیانت مردم ایران تمرکز کند و حمایت کافی به آنها بدهد تا در صورتی که اعتراضی شکل گرفت، بدانند که آمریکا برای برخورداری آنها از آزادی و دموکراسی در کنارشان ایستاده است.
اریکا لیکارتر گفت آمریکا باید با کسانی که میتوانند برای دستیابی به ایرانی آزاد تلاش کنند ارتباط داشته باشد و از منابع آمریکا برای تقویت تلاش زنان و دختران ایرانی استفاده شود.
برد شرمن، عضو دموکرات کنگره آمریکا از کالیفرنیا: زمان عقب نشستن ملاهای ایران فرا رسیده است
برد شرمن گفت از این موضوع که وضعیت اقتصادی در ایران بد است مطلع است و افزود که جمهوری اسلامی تلاش خواهد کرد تا تحریمهای آمریکا را مقصر جلوه دهد در صورتی که اگر برنامه هستهای خود را متوقف میکرد و یا از حمایت از حوثیها دست میکشید، حجم زیادی از تحریمها کنار میرفت.
او افزود آمریکا باید با صدای بلند بگوید که در کنار زنان زندگی و آزادی است و کشته شدن مهسا امینی بیاهمیت نخواهد بود و هرگز فراموش نخواهد شد. برد شرمن گفت: «زمان عقب نشستن ملاها فرا رسیده است.»