لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۱

پیت هگست، گزینه دونالد ترامپ برای وزارت دفاع آمریکا، کیست


دونالد ترامپ و پیت هگست
دونالد ترامپ و پیت هگست

دونالد ترامپ، رئيس جمهوری منتخب آمریکا، این بار با آمادگی و سرعت بیشتری اعضای دولت درخواستی خود را انتخاب و اعلام کرد. یکی از آنها، پیت هِگسِت برای سمت وزارت دفاع است که مانند گزینه‌های دیگر وزرات‌خانه‌ها، مجلس سنا باید صلاحیت او را تأیید کند.

این انتخاب با انتقادهایی حتی از سوی برخی از جمهوری‌خواهان مواجه شد؛ انتقادهایی که به دیدگاه‌ها و زندگی او مرتبط بود.

در مقابل، پیت هگست اقدام به ملاقات‌های جداگانه با اعضای کمیته نیروهای مسلح کنگره کرد تا نظر مثبت آنها را جلب کند و حال به نظر می‌رسد که او موفق بوده است و شاید لازم به دادن انصراف از تصدی این سمت نباشد.

پیت هگست ۴۴ ساله، فارغ‌التحصیل دو دانشگاه پرآوازه جهان یعنی پرینستون و هاروارد است.

آنچه می‌تواند هگست را به امور دفاع از کشور مرتبط کند، سابقه خدمت نظامی او است.

پیت هگست با درجه سرگردی، جزو ذخیره‌های ارتش است. او خدمت نظامی‌اش را از دوره کارشناسی با ملحق شدن به گارد ملی ایالت خود شروع کرد، در جریان جنگ‌های عراق و افغانستان به آن دو کشور اعزام شد، و چند مدال دریافت کرد.

هگست طی ۷ سال گذشته خبرنگار، مجری، و تحلیلگر امور جهانی در شبکه «فاکس‌نیوز» کار می‌کرده و به دفعات در مورد جمهوری اسلامی ایران صحبت کرده است.

او در یک مورد کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، را با این استدلال که آمریکا او را یک تروریست می‌دانست، تصمیمی درست خواند.

او در مصاحبه‌ای دیگر گفته است، همان موقع آمریکا باید جمهوری اسلامی را تهدید می کرد که یا برنامه اتمی را کنار بگذارد یا آن‌که به تأسیسات نفت و گاز، ساختار زیربنایی، سایت‌های موشکی و اتمی و مقر سپاه پاسداران حمله خواهد کرد.

هگست درک خوبی از ماهیت و موضع سرسختانه‌ای نسبت به جمهوری اسلامی دارد. او اخیراً در مصاحبه‌ای دیگر گفته «بعد از جنگ عراق و افغانستان، در آمریکا تمایلی به تغییر رژیم نیست. اما ایران با بمب اتم یک مشکل اساسی است. چرا نگذاریم اسرائيل به این قضیه رسیدگی کند؟»

در مورد اسرائیل هم آقای ترامپ روز دوشنبه ۲۶ آذر در نشستی خبری در پالم بچ، در ایالت فلوریدا، هشدار داده که اگر حماس تا روز اول بهمن، زمان آغاز ریاست جمهوری او، گروگان‌هایش را آزاد نکند، تاوان سختی خواهد داد.

رئیس‌جمهوری منتخب ایالات متحده اخیراً یک بار دیگر با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در مورد جنگ در غزه و گروگان‌ها صحبت کرد.

موضع پیت هگست در مورد جنگ غزه، در مصاحبه‌ای اختصاصی که در فروردین سال جاری با نخست‌وزیر اسرائيل انجام داد، مشخص شد. او در میان پرسش‌هایش گفت «شکی نیست باید کاری که شروع شده تمام شود.»

چالش دیگر پیش روی دولت آینده آمریکا، جنگ روسیه علیه اوکراین است. ولودیمیر زلنسکی، رئيس‌جمهوری اوکراین، یک بار دیگر درخواست سلاح کرده است. اما بنظر می‌رسد دونالد ترامپ نقشی برای آمریکا در جنگ روسیه و اوکراین قائل نیست و خواستار مذاکره بین دو کشور است.

او در یک کنفرانس خبری گفت که قرار است با ولادمیر پوتین و زلنسکی صحبت کند.

یکی از انتقادهای آقای ترامپ به دولت جو بایدن این بوده که میزان بسیار زیادی برای کمک به اوکراین در برابر روسیه هزینه کرده است.

دونالد ترامپ هیچ وقت از ولادمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، انتقاد نکرده، اما هگست، گزینه ترامپ برای وزارت دفاع، هنگامی که به عنوان تحلیلگر با شبکه تلویزیونی فاکس همکاری می‌کرد، پوتین را فردی بی‌رحم توصیف کرده بود. اما پس از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، از برخی گفته‌های جنجال‌برانگیز ترامپ دفاع کرده است.

خط مشی عمده ترامپ پایان دادن به جنگ و درگیری‌ها است، اما می‌خواهد توانایی نظامی آمریکا در اوج خود باشد.

در این ارتباط، آگاهان می‌گویند سیاست کلی دونالد ترامپ برای وزارت دفاع شامل مدرنیزه کردن ارتش و توان هسته‌ای، تقویت توان دفاعی، بهره‌برداری از تکنولوژی جدید مانند هوش مصنوعی، و تولید و فروش تسلیحات بیشتر است.

هگست در کتابی که تابستان امسال منتشر کرد، نسبت به قوی‌تر شدن ارتش چین و خطر آن برای آمریکا هشدار داده است.

  • 16x9 Image

    گیتا آرین

    خبرنگار ارشد بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا ً متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه سیاست خارجی او حرفه خبرنگاری را از سال ۱۳۶۶ با کار در رادیو شروع کرد و در سال ۱۳۸۳ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG