آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت ایالات متحده درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا پیشدواری نخواهد کرد و از تمام طرفها خواست به فرایند دموکراتیک احترام بگذارند.
او با تاکید بر اینکه آمریکا و جامعه بینالمللی از نزدیک انتخابات ونزوئلا را رصد میکنند، افزود مردم این کشور مستحق انتخاباتی آزاد هستند که منعکسکننده اراده آنها و عاری از تقلب باشد.
واشنگتن اکتبر سال گذشته در واکنش به توافق میان نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ۶۱ ساله ونزوئلا، و احزاب مخالف تحریمها علیه صنایع نفت این کشور را کاهش داد اما در پی اقدامات بعدی مادورو که از دید کاخ سفید تهدیدی برای انتخابات دموکراتیک و فراگیر بود، دوباره آنها را وضع کرد.
مقامات دولت بایدن گفتهاند سیاست تحریمی آمریکا علیه ونزوئلا را بر اساس نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور تنظیم میکنند.
- انتخابات و تهدید مادورو به «حمام خون»
مردم ونزوئلا صبح یکشنبه از نخستین ساعات آغاز رایگیری، برای شرکت در سرنوشتسازترین انتخابات این کشور در ربع قرن اخیر به حوزههای اخذ رای رفتند.
ماریا کورینا ماچادو، رهبر ائتلاف نیروهای اپوزیسیون که خود از تصدی مناصب دولتی منع شده است، از کاندیداتوری ادموندو گونزالز ۷۴ ساله حمایت میکند که از حمایت برخی از حامیان قبلی حزب حاکم نیز برخوردار است.
نیروهای اپوزیسیون و ناظران با اشاره به برخی تصمیمات مسئولان برگزاری انتخابات و بازداشت کارکنان اپوزیسیون میگویند احتمال تقلب زیاد است.
مادورو که در سال ۲۰۱۸ برای دومین بار پیروز انتخاباتی شد که ایالات متحده آن را تقلبی دانست، مدعی است ونزوئلا «شفافترین» نظام انتخاباتی جهان را دارد و هشدار داده شکست او «حمام خون» به راه خواهد افتاد.
ونزوئلاییهای خارج از این کشور شکایات زیادی درباره دشواریهای ثبتنام و رایدادن در انتخابات مطرح کردهاند و تنها کسر کوچکی از آنان میتوانند در این انتخابات شرکت کنند.
مادورو وعده داده با ایجاد صلح و رشد اقتصادی، ونزوئلا را به سمت کاهش وابستگی به نفت سوق خواهد داد.
در حالی که حداقل دستمزد ماهانه در ونزوئلا سه و نیم دلار است، تامین مایحتاج اولیه ماهانه یک خانوار پنج نفره در این کشور حداقل ۵۰۰ دلار میطلبد.