لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۹

مقابله شدید دولت بحرین با تظاهرات روز چهارشنبه


پلیس ضد شورش بحرین
پلیس ضد شورش بحرین

تظاهرات روز چهاردهم اوت با روز کسب استقلال بحرین در سال ۱۹۷۱ مصادف است.

خبرگزاری رسمی بحرین به نقل از نخست وزیر این کشور می گوید که دولت شدیداً با کسانی که در تظاهرات روز چهارشنبه شرکت کنند مقابله خواهد کرد. دولت بحرین همچنین هشدار داده است که برگزارکنندگان تظاهرات را شدیداً مجازات خواهد کرد.

در حالی که در بحرین درگیریهای بین پلیس و تظاهر کنندگان رو به افزایش است، مخالفان دولت بحرین، تحت تأثیر معترضان جوان مصر قرار گرفته، که توانستند ارتش را تحت فشار بگذارند تا محمد مرسی، رئیس جمهور اسلامگرای این کشور را از کار برکنار کند، در نظر دارند روز چهارشنبه، فردا، دست به تظاهرات بزنند.

سازمان خبری بحرین، موسوم به «بی ان ای»، به نقل از شیخ خلیفه ابن سلمان الخلیفه، نخست وزیر بحرین، می گوید: که «دولت به شدت و با تدابیر قاطعی با کسانی که بخواهند نظم عمومی را بهم بزنند، یا قوانین را رعایت نکنند، و همچنین با برگزارکنندگان تظاهرات برخورد شدیدی خواهد کرد.»

سازمان خبری بحرین می گوید که نخست وزیر بحرین این اظهارت را پس از نشستی که به مناسبت مذاکره پیرامون آماده باشد و نحوه مقابله با تظاهرات طرح ریزی شده روز چهارشنبه تشکیل شده بود، ایراد کرد.

نخست وزیر بحرین می افزاید: « در راستای توصیه پارلمان (شورای ملی بحرین) که نمودار و گویای خواست مردم بحرین است، دولت کسانی که دست به برگزاری این تظاهرات زده اند را مجازات خواهد کرد.

دولت بحرین برگزاری تظاهرات در منامه، پایتخت بحرین، را منع کرده، و قوانین امنیتی و ضد تروریستی را با اجرای تدابیری مانند طولانی تر کردن مدت مجازات حبس و لغو تابعیت مجرمان سیاسی، تقویت کرده است. از اینرو بسیاری از گروهای طرفدار حقوق بشر معتقدند که این اقدامات برگزاری تظاهرات را در بحرین سرکوب خواهد کرد .

تظاهرات روز چهاردهم اوت با روز کسب استقلال بحرین از بریتانیا در سال ۱۹۷۱ مصادف است.

«تمرد» نام شبه گروهی از فعالان مخالف دولت است، که در اوائل ماه ژوئیه گذشته تشکیل شد. بگفته رسانه های گروهی بحرین، گروه تمرد با برگزاری تظاهرات ضد دولتی، در واقع برای کسب آزادی و تشکیل یک دولت دموکراتیک در بحرین تلاش میکند.

بحرین، که توسط حکمرانان سنی مذهب اداره می شود و پنجمین پایگاه نظامی آمریکا در آنجا مستقر است، در سال ۲۰۱۱ میلادی توانست تظاهرات مردم این کشور را که اکثر شیعه مذهب هستند سرکوب کند.

ولی بحرین از آن زمان به بعد همواره شاهد تظاهرات پراکنده ای بوده، که اغلب به درگیری نیروهای امنیتی و تظاهر کنندگان منجر شده اند.

در ماه فوریه گذشته دولت و گروه های مخالف برای حل و فصل اختلافات خود نشستی برگزار کردند که هنوز نتایج مثبتی از آن مشاهده نشده است.

شیخ خلیفه روز شنبه گذشته معترضان و مخالفان دولت را متهم به تحریک، ایجاد آشفتگی، و سرنگونی دولت کرد، و گفت که ایران به منظور بی ثبات کردن منطقه خلیج فارس بحرین را هدف منویات خود قرار داده است. منامه بارها جمهوری اسلامی ایران را متهم به اخلال در بحرین کرده، ولی ایران این اتهامات را نپذیرفته است.

گروه های مخالف که اعضای آنها اکثر از شیعیان هستند، از خانواده سنی مذهب حاکم - که از متحدان نزدیک آمریکاست - خواسته اند تا یک حکومت دموکراتیک در بحرین ایجاد کند.

بسیاری از شیعیان بحرین از تبعیضاتی در هنگام استخدام صورت می گیرد شکایت میکنند، و خواستار یک حکومت مشروطه سلطنتی هستند. دولت بحرین تبعیض علیه شیعیان را رد کرده است.
XS
SM
MD
LG