لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۶

نشست گروه ۲۰ در استراليا پيگير رشد جهانی است


نمایندگان وزرای دارايی و روسای بانک‌های مرکزی ۲۰ کشور جهان – ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ (۲۰ سپتامبر ۲۰۱۴)
نمایندگان وزرای دارايی و روسای بانک‌های مرکزی ۲۰ کشور جهان – ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ (۲۰ سپتامبر ۲۰۱۴)

در اين نشست مجازات فرار از پرداخت مالیات توسط شرکتهای چند ملیتی نیز مورد بحث قرار گرفت

پرقدرت‌ترين روسای بانکهای مرکزی و وزرای دارايی جهان، از جمله جانت يلن، رئيس بانک مرکزی ايالات متحده (فدرال رزرو)، و کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول، در شمال استراليا گردهم آمده‌اند.

وزرای دارايی و روسای بانک مرکزی گروه ۲۰ کشور بزرگ اقتصادی در شهر کرنز واقع در ايالت کوئينزلند در مورد اقداماتی که ظرف ۵ سال آينده اقتصاد جهانی را با نرخی معادل ۲ درصد در سال رشد دهد، به توافق رسيدند.

اما اختلافاتی در مورد نياز به محرکهای کوتاه مدت در حمایت از اقتصاد متزلزل جهان وجود دارد.

نمایندگان گروه ۲۰، در بیانیه پایانی خود، از «طرح زیرساختهای جهانی » برای افزایش سرمایه‌گذاری خصوصی در چنين پروژه‌هايی، نام بردند.

در اين نشست همچنين مجازات فرار از پرداخت مالیات توسط شرکتهای چند ملیتی نیز مورد بحث قرار گرفت.

استرالیا - میزبان نشست مالی – می‌گوید، به یک رویکرد جهانی نیاز است تا اطمینان حاصل شود که شرکتها مالیاتی را که بدهکارند به جایی پرداخت کنند که از آنجا درآمد کسب کرده‌اند.

آکسفام، کنفدراسيون بين‌المللی شامل ۱۷ سازمان، که با سازمانهای محلی در ۹۰ کشورجهان برای مبارزه با فقر همکاری می‌کند، از طرح گروه ۲۰ برای جلوگيری از فرار مالياتی شرکتهای بزرگ و چندمليتی و انتقال پول بين قلمروهای گوناگون بمنظور کاهش بدهی مالياتی، استقبال کرده است.

مدیر سیاست‌گذاری شعبه استرالیای آکسفام، جو پراید، گفت، «آکسفام نگران اين است که هرسال ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد مالیاتی از دست فقیرترین کشورهای جهان بيرون می‌رود. آنچه که ما بدنبال آن هستيم نظامی است که بتواند جلوی فرار ماليات و تغییر مسير سودسرمايه توسط شرکت های بزرگ چند ملیتی را بگیرد.نظامی که از کشورهای ثروتمندی چون استراليا ماليات مناسبی بگيرد و آن را به برخی از فقیرترین کشورهای جهان تحويل دهد که به شدت به آن پول برای ساخت مدارس و بیمارستانها نیاز دارند.»

پس از نشست دو روزه، وزير خزانه داری استرالیا، جو هاکی، گفت، درحالی‌که اقتصاد جهانی دوره نقاهت را پشت سر می‌گذارد و بهبود پيدا می‌کند، رشد آن ناهمگون بوده است.

همتای آمريکايی او، جک لو، گفت، قدرت اقتصادی ایالات متحده دارد اثر مثبتی در سطح جهانی می‌گذارد، اما او با ناامیدی رشد کند در ژاپن و در منطقه یورو را خاطرنشان ساخت، که نرخ بیکاری آن در سطح رکورد شکنی قرار دارد و تورم در «سطوح نازل خطرناکی» است.

دیگر نمایندگان به چین اشاره کردند که چگونه برای نجات رشد تضعیف شده در برخی جاها تلاش می‌کند.

کوئینزلند از لحاظ وسعت دومين و از لحاظ جمعيت سومين ايالت استراليا است. قرار است نشست بعدی گروه ۲۰ در شهر ديگر اين ايالت، موسوم به بريزبين، در ماه نوامبر برگزار شود.

XS
SM
MD
LG