لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۲

برنامه اتمی ایران بحث داغ اندیشکده‌های واشنگتن


از چپ: فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتخادیه اروپا، جواد ظریف وزیر خارجه ایران و حسین فریدون - ۷ ژوئیه ۲۰۱۵
از چپ: فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتخادیه اروپا، جواد ظریف وزیر خارجه ایران و حسین فریدون - ۷ ژوئیه ۲۰۱۵

در ادامه کندوکاو اندیشکده‌ها و محافل سیاسی آمریکا درباره توافق جامع اتمی ایران با جامعه جهانی، اندیشکده پروژه امنیت آمریکا میزبان ویلیام فالون، فرمانده پیشین ستاد مرکزی نیروهای مسلح آمریکا و تریتا پارسی، رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک) بود.

دریاسالار فالون در این نشست گفت از فرصت به دست آمده باید استفاده کرد و توافق اتمی را با گام‌های اجرایی پیش برد: «راهی که در پیش داریم مانند تونلی است که در پایان آن نوری پدیدار آمده است. اما راه دیگر نوری ندارد و حتما دیر یا زود به جنگ، با نتایج غیر منتظره منجر می‌شود. نظر من درباره توافق اتمی به دست آمده و مسیر آینده این است که باید این توافق به مرحله اجرا برسد و از آنجا گام‌های آتی را برداریم. مهم اجرای توافق اتمی در فضایی است که هیچ یک از دو طرف به یکدیگر اعتماد ندارند.»

دریاسالار ویلیام فالن درباره توافق اتمی ایران
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

در این نشست تریتا پارسی که سازمان متبوعش از طرفداران چشمگیر توافق اتمی قدرت‌های جهانی با ایران است، حصول توافق را از دیدگاه روابط اسرائیل-آمریکا-ایران بیان کرد.

به گفته وی نگرانی تل آویو از حصول توافق توان اتمی ایران نبوده بلکه از آن است که نزدیکی تهران - واشنگتن بدون تغییر رفتار جمهوری اسلامی علیه اسرائیل صورت پذیرد: «چند سال پیش با تعدادی از مقامات اسرائیلی در اروپا دیداری داشتم. یکی از آنها مطلب مهمی را عنوان کرد. او گفت که مخالفت اسرائیل با مذاکرات تعداد دستگاه های سانتریفوژ در ایران نیست. بلکه اسرائیل می خواهد مطمئن شود در صورتی که توافق حاصل شد، این توافق منجر به تغییر رفتار ایران در قبال اسرائیل شود. یعنی اسرائیل نمی‌خواهد شاهد این باشد که دوست صمیمی اش با بدترین دشمنش، رابطه حسنه ایجاد کرده بدون اینکه رفتارش نسبت به اسرائیل را تغییر داده باشد. به نظرم این گفتار منطقی است.»

تریتا پارسی رئیس نایاک درباره توافق اتمی ایران
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

هم اکنون کنگره آمریکا درحال بازبینی توافق اتمی است.

کنگره آمریکا به موجب قانون ۶۰ روز از ۲۹ تیرماه، فرصت دارد که توافق اتمی موسوم به برنامه جامع اتمی ایران را رد یا تصویب کند. در صورت رد آن، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری ایالات متحده گفته است که تصمیم کنگره را وتو خواهد کرد. کنگره با دو سوم آرا میتواند وتوی آقای اوباما را لغو کند. کنگره آمریکا هم‌اکنون در اختیار جمهوری‌خواهان است، اما دارای اکثریت مطلق نیستند.

XS
SM
MD
LG