لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۳

باستان‌شناسان می‌خواهند «رایحه مصر باستان» را استشمام کنند


مجموعه اهرام جیزه و ابوالهول - آرشیو
مجموعه اهرام جیزه و ابوالهول - آرشیو

گذشته ما و جایی که از آنجا آمده‌ایم همیشه برایمان جالب بوده و ما را مجذوب خود کرده است. به همین دلیل برخی از مردم وقت و زندگی خود را وقف کاوش در گذشته کرده‌اند.

تاریخ‌دانان و باستان‌شناسان با یافتن آثار و بقایای باستانی، آنچه به نظر گذشته انسان می‌رسد را در طول تاریخ ترسیم کرده‌اند.

یک گروه از پژوهشگران، دقیق بخواهیم توصیف کنیم، مصرشناسان، در حال تحقیق در مورد تاریخ تمدن مصر باستان هستند. ولی آنها به جای اینکه تاریخ کلی مصر باستان را مورد مطالعه قرار دهند، به دنبال یافتن رایحه مصر باستان هستند.

این تیم پژوهشی به رهبری «دورا گلد اسمیت» از دانشگاه آزاد برلین، در تلاش است تا تجربیات و سوژه‌های زندگی فراعنه را از راه بینی آنها و رایحه‌ای که استشمام می‌کردند، تعریف کنند.

بو یک محرک قوی است و تا حد زیادی به فعالیت‌‌های بصری و ذهنی کمک می‌کند. باستان شناسان در حال تجزیه و تحلیل آثار باستانی مثل اشیای تزئینی، ابزار و تجهیزات آشپزی، و سایر اقلام هستند تا دریابند که مردم تمدن باستانی مصر، چگونه جهان را از راه بویایی درک می‌کردند.

خانم گلد اسمیت اشاره می کند که ایده مشاهده تمدن باستانی در مصر از راه حواس، به خصوص حس بویایی، «برای مدت طولانی تا حدودی غیرحرفه‌ای تلقی می‌شد.» گلداسمیت ۳۴ ساله با شکستن این تابو، اکنون این کار را به «حرفه زندگی خود» تبدیل کرده است.

به گزارش ساینس نیوز، خانم گلد اسمیت گفت: «منابع مکتوب نشان می‌دهند که مصریان باستان در دنیایی غنی از رایحه و بو زندگی می کردند.»

وی توضیح داد که طیف گسترده‌ای از اشیاء وجود دارند - عطرهای مخصوص بدن، ظرف های نگهداری عود، مجسمه‌های خدایان، روغن‌ها، و بسیاری اقلام دیگر - که جامعه مصر باستان را از دیدگاه و چشم‌اندازی بسیار تازه به تصویر می‌کشد.

بسیاری از اسناد و مدارگ هیروگلیف مصر باستان دستور تهیه چندین عطر که برخی از آنها به عنوان دارو و وسیله درمان استفاده می شدند را در بردارند.

یکی از زیرمجموعه های این پژوهش، مطالعه جداگانه بر روی بوی عطری است که کلئوپاترای هفتم از آن استفاده می‌کرد.

XS
SM
MD
LG